+387 (0)32 449120 mf@unze.ba

Dana 23.04.2024. u prostorijama Vanjskotrgovinske komore BiH održana je zvanična ceremonija dodjele grantova za najuspješnije projekte trećeg poziva Regionalnog Challenge Fonda.

Ceremonija dodjele je okupila zvaničnike Federalnih i kantonalnih Ministarstava obrazovanja, prosvjete, nauke, (ZDK, HNK, SBK), WB6 CIF-a, njemačke ambasade, švicarske ambasade, KfW-a, Regionalnog Challenge Fonda i nagrađenih projektnih konzorcija iz Bosne i Hercegovine, kako bi obilježili ovaj uspjeh.
Ceremoniji dodjele su prisustvovali predstavnici projektnog tima Mašinskog fakulteta Univerziteta u Zenici, projektni partneri kao i predstavnik Ministarstva za obrazovanje, nauku, kulturu i sport – ZDK.
Mašinski fakultet Univerziteta u Zenici zajedno sa svojim projektnim partnerima jedan je od dobitnika RCF granta u vrijednosti od 452.000 eura, za finansiranje projekta kroz ulaganja u
opremu, infrastrukturu i obuku u obrazovnim institucijama.
Regionalni challenge fond (RCF) unaprjeđuje održivu konkurentnost preduzeća šest ekonomija Zapadnog Balkana na putu ka jedinstvenom tržištu EU. RCF finansijski podržava pružaoce stučnog obrazovanja u nastojanju da u saradnji sa kompanijama odgovore na potrebe biznisa za stručnim vještinama. 

Arhive

en_USEN
Share This