+387 (0)32 449120 mf@mf.unze.ba

Upriličeno potpisivanje ‘Memoranduma o razumijevanju’ iz domena TRIPLE HELIX PARTNERSTVO ZA INOVACIJE

by | sep 14, 2018 | Dešavanja

Dana 12.09.2018. godine u prostorijama dekanata Mašinskog fakulteta Univerziteta u Zenici je upriličeno potpisivanje ‘Memoranduma o razumijevanju’ iz domena TRIPLE HELIX PARTNERSTVO ZA INOVACIJE – Implementacija Triple Helix modela u radu Univerziteta u Zenici, između: Mašinskog fakulteta Univerziteta u Zenici, Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Zenici, Poslovnog foruma pod okriljem Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Zenici, te Ministarstva nauke, kulture, sporta i obrazovanja Zeničko-dobojskog kantona. Potpisivanje je upriličeno uz prisustvo predstavnika GIZ-a, sa ciljem razvoja dalje ukupne međusobne saradnje.

Na osnovu želje za uspostavljanjem i jačanjem međusobne saradnje u okviru “Triple Helix partnerstva za inovacije”, gore navedene institucije su zaključile ovaj ‘Memorandum o razumijevanju’, kao generalni okvir za saradnju.

Potpisnici u zajedničkom interesu uspostavljaju odnos tehničke saradnje u cilju podržavanja konkurentnosti MSP-a. Gore navedene strane su pokretači ove aktivnosti, a želja je da drugi regionalni, domaći i međunarodni javni, akademski i poslovni partneri uzmu učešće u ovoj inovativnoj mreži.

Saradnja će se razvijati u cilju podrške aktivnostima usmjerenim na jačanje inovativnosti putem bolje saradnje između akademskog sektora, predstavnika poslovnih subjekata i lokalnih vlasti.

U okviru posjete prostorijama Mašinskog fakulteta Univerziteta u Zenici, Ministar Ministarstva nauke, kulture, sporta i obrazovanja Zeničko-dobojskog kantona – gosp. Mensur Sinanović i zamjenik Ministra – gosp. Željko Bodul su, u pratnji Dekana Mašinskog fakulteta Univerziteta u Zenici, izvršili uvid u izvršene poslove zamjene stolarije na objektima Faze III i IV, obavljene krajem 2017. i početkom 2018. godine u vrijednosti od cca 23.000 KM, kao i uvid u aktivnosti planirane za kraj septembra 2018. godine u smislu zamjene preostale stolarije i kompletnog krova Faze III, u iznosu od cca 80.000,00 KM, a u cilju poboljšanja ambijenta i uslova studiranja za studente. U tom smislu menadžment Mašinskog fakulteta Univerziteta u Zenici se ljubazno zahvaljuje Premijeru Zeničko-dobojskog kantona – gosp. Galijašević Miralemu, članovima Vlade i Skupštine Zeničko-dobojskog kantona, Ministru MNKSiO – gosp. Sinanović Mensuru, zamjeniku ministra – gosp. Bodul Željku, te njihovim saradnicima, i ostalim uvaženim zaslužnim, na uvijek prisutnom razumijevanju i pomoći. Svakako, posebnu zahvalnost upućujemo predstavnicima UNDP-a na veoma značajnoj pomoći i realizaciji aktivnosti planiranih za kraj septembra mjeseca ove godine.

Arhive

KONTAKT

Fakultetska 1, 72000 Zenica

Centrala: +387(32) 449120

Dekanat: +387(32) 449130

Fax: +387(32) 246612

mf@mf.unze.ba

LOKACIJA

MF Zenica

Share This