+387 (0)32 449120 mf@unze.ba

DRŽAVNO PRVENSTVO U ROBOTICI 2023

by | maj 16, 2023 | Dešavanja

Univerzitet u Zenici, Mašinski fakultet Univerziteta u Zenici su i ove godine organizatori takmičenja Svjetske robotske olimpijade (World Robot Olympiad – WRO) za područje Bosne i Hercegovine i to u saradnji sa  EDUTUS Univerzitetom iz Mađarske.

Svjetska robotska olimpijada održava se od 2004. godine s ciljem okupljanja mladih iz cijelog svijeta, a zahvaljujući Univerzitetu u Zenici i mladi iz Bosne i Hercegovine imaju priliku da pokažu svoja znanja i ideje. Kroz ovo takmičenje mladi razvijaju kreativnost, vještine dizajniranja i rješavanja problema putem zahtjevnih obrazovnih natjecanja u izgradnji robota.

Takmičenje će se održati 19. maja 2023. godine u Areni “Husejin Smajlović” u Zenici uz pokroviteljstvo Grada Zenice i Agencije ZEDA. Manifestaciju su podržali i BH Telecom i Leda d.d.

WRO takmičenja se organiziraju u više od 70 zemalja, a zahvaljujući Univerzitetu u Zenici i u Bosni i Hercegovni! Najbolji timovi nacionalnih takmičenja dobijaju pozivnicu za finale Svjetskog prvenstva koje se održava svakog novembra u drugoj zemlji.

Arhive

en_USEN
Share This