+387 (0)32 449120 mf@mf.unze.ba

U periodu 23-30. oktobra 2016 godine, grupa od 6 studenata sa Mašinskog fakulteta u Zenici (aktivni članovi iDEAlab centra na MFZE), u pratnji v.asist.mr. Denisa Spahića (koordinator iDEAlab centra), boravila je u Novom Sadu na StartUp Weekend-u #05.

Posjeta Novom Sadu započela je dvodnevnim treningom: „iDEAlab WBC Students’ StartUp Challenge“, u okviru kojeg su iDEAlab timovi studenata iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, i Hrvatske, imali priliku učiti o razvoju biznis ideja, njihovoj prezentaciji potencijalnim investitorima i realizaciji. Svoja iskustva i znanje, sa studentima je,  ovom prilikom, podijelila Kate Penney sa Univerziteta u Sheffield-u. Svi timovi su, kao rezultat treninga, imali zadatak  osmisliti i prezentirali svoje ideje na temu „Innovation in digital health“.

iDEAlab timovi su nakon treninga prisustvovali predavanju  Ivana Kovačevića – uspješnog online preduzetnika, a zatim posjetiti jednu od najuspješnijih IT kompanija u Srbiji (VEGA IT Sourcing).

Pored navedenog, studenti sa UNZE također su uzeli učešće i u takmičarskom dijelu ovog projekta, te su, nakon polufinalne selekcije, kao jedan od ukupno 11 formiranih timova , predstavili svoju ideju na finalnoj prezentaciji biznis ideja, održanoj u zgradi Rektorata Univerziteta u Novom Sadu 30.10.2016. godine. Žiri StartUp Weekend-a NoviSad #05 činili su: Dejan Nikolić (CEO Content Insights tima), Pierre Boscq (Societe Generale Srbija), Vojin Šenk (Sa Fakulteta tehničkih nauka – Novi Sad), Ivan Zorkić (Executive Producer Mad Head Games studija) i Ivan Kovačević.

Studenti sa UNZE nisu krili zadovoljstvo što su imali priliku prisustvovati ovom događaju, raditi i družiti se za izvrsnim stručnjacima-mentorima StartUp Weekend-a, te uspostaviti nova prijateljstva sa studentima iz regiona.

MFZE iDEAlab tim na StartUp Weekend-u činili su: Hrustić Harun, Huskić Hamdo, Uzunović Senad, Šišman Samed, Čobo Mehmed i Cogo Zlatan.

Predstavljene ideje: DOCMOB (mobilni telefona kao kamera projektor) i BDM (Board for Desktop Monitors – ploča za desktop monitore)

Arhive

Share This