+387 (0)32 449120 mf@mf.unze.ba

SARADNJA PROFESORA MAŠINSKOG I METALURŠKO-TEHNOLOŠKOG FAKULTETA UNIVERZITETA U ZENICI SA PROFESORIMA FAKULTETA INŽENJERSKIH NAUKA UNIVERZITETA U KRAGUJEVCU U OKVIRU CEEPUS PROJEKTA MOBILNOSTI

by | maj 19, 2022 | Posjete

U okviru mobilnosti nastavnika u okviru CEEPUS mreže M-0304-2122-152512 izvršena je dalja saradnja profesorica i profesora Mašinskog i Metalurško-tehnološkog fakulteta Univerziteta u Zenici sa profesorkama i profesorima Fakulteta inženjerskih nauka Univerziteta u Kragujevcu.

U okviru planiranih aktivnosti obavljeni su dalji radni sastanci u oblastima djelovanja oba Fakulteta u cilju razvoja dalje saradnje i mogućih učešća u oblasti NIR-a, učešća na konferencijama, objavljivanja naučnih radova u časopisima, saradnje na istraživanjima i projektima u okviru oblasti istraživanja srodnih katedri.

Izvršena je prezentacija dijela laboratorija s ciljem upoznavanja sa kapacitetima i opremom laboratorija i oblastima istraživanja, a s ciljem daljeg planiranja moguće zajedničke saradnje u oblasti istraživanja, NIR-a, te učešća na zajedničkim projektima, programima i konferencijama.

Posebno interesovanje je iskazano u prezentaciji učila za edukaciju studenata koja su razvijena na Fakultetu inženjerskih nauka u Kragujevcu. Veoma interesantno područje koje je također prikazano jeste Laboratorija za bioinženjering i istraživanja mladih istraživača. Također, obavljeno je predavanje sa studentima, te upućen i poziv za učestvovanje studenata u programima CEEPUS mobilnosti na našem Univerzitetu u Zenici.

Od srca se zahvaljujemo uvaženim domaćinima, profesorkama i profesorima Fakulteta inženjerskih nauka Univerziteta u Kragujevcu, na gostoprimstvu i veoma sadržajnim aktivnostima u okviru radne posjete, te na spremnosti za dalju zajedničku saradnju u oblastima od interesa oba Fakulteta.

 

Arhive

KONTAKT

Fakultetska 1, 72000 Zenica

Centrala: +387(32) 449120

Dekanat: +387(32) 449130

Fax: +387(32) 246612

mf@mf.unze.ba

LOKACIJA

MF Zenica

Share This