+387 (0)32 449120 mf@mf.unze.ba

SARADNJA MAŠINSKOG I METALURŠKO-TEHNOLOŠKOG FAKULTETA UNIVERZITETA U ZENICI SA MAŠINSKIM FAKULTETOM U PODGORICI UNIVERZITETA U CRNOJ GORI U OKVIRU CEEPUS III: M-0304-14-2122 MREŽE

by | maj 19, 2022 | Posjete

U okviru programa razmjene nastavnog osoblja putem mobilnosti koju pruža CEEPUS III mreža M-0304-14-2122: Technical Characteristics Researching of Modern Products in Machine Industry with the Purpose of Improvement Their Market Characteristics and Better Placement on the Market, izvršena je posjeta predstavnika Univerziteta u Zenici, odnosno Mašinskog i Metalurško-tehnološkog fakulteta Univerziteta u Zenici kolegicama i kolegama Mašinskog fakulteta Univerziteta u Crnoj Gori.

Sa kolegicama i kolegama iz Zenice su razgovarali Dekan Mašinskog fakulteta u Podgorici – prof. dr Radoje Vujadinović; prodekan za NiR – prof. dr Uroš Karadžić i prof. dr Radoslav Tomović – koordinator

CEEPUS III M-0304-14-2122 mreže za Univerzitet Crne Gore.

Kroz zajedničke razgovore i predstavljanje kadrovskih, laboratorijskih i drugih kapaciteta oba Univerziteta, odnosno pomenutih fakulteta, kao i kroz prezentacije nastavnih planova i programa, te učešće u oblastima NIR-a i međunarodnih projekata, prepoznate su mogućnosti zajedničke saradnje.

Izvršen je obilazak Laboratorije za energetske procese, Laboratorije za energetsku efikasnost, Centra za motore i vozila, Laboratorije za mehatroniku, itd. Na osnovu svega dogovoreno je da se napravi Program saradnje između dva fakulteta i sklopi Memorandom o saradnji u okviru naučno-istraživačke djelatnosti i razmjene studenata i nastavnog osoblja.

Također, upućen je poziv za nastavnike, saradnike i studente Mašinskog fakulteta u Podgorici Univerziteta u Crnoj Gori da se prijave za program mobilnosti koju prožaju CEEPUS mreže i posjete Mašinski fakultet Univerziteta u Zenici. 

Uvaženom dekanu prof. dr Radoju Vujadinoviću, te saradnicima gospodina Dekana, se ljubazno zahvaljujemo na veoma korisnim razgovorima i radnim sadržajima, te spremnosti za nastavak zajedničke saradnje.

Arhive

KONTAKT

Fakultetska 1, 72000 Zenica

Centrala: +387(32) 449120

Dekanat: +387(32) 449130

Fax: +387(32) 246612

mf@mf.unze.ba

LOKACIJA

MF Zenica

Share This