+387 (0)32 449120 mf@mf.unze.ba

Prvo zvanično certificiranje studenata Mašinskog fakulteta za dobijanje SolidWorks certifikata

by | dec 29, 2022 | Dešavanja, Obavještenja

Dana 28.12.2022. godine na Mašinskom fakultetu Univerziteta u Zenici održano je prvo zvanično certificiranje studenata iz oblasti 3D modeliranja. Studenti su bili u prilici da svoj dosadašnji rad u SOLIDWORKS-u krunišu CSWA – Mechanical Design certifikatom koji je vrlo značajan na tržištu rada.

Ovo certificiranje je rezultat saradnje Mašinskog fakulteta Univerziteta u Zenici sa kompanijom Strojotehnika d.o.o., te se ovom prilikom zahvaljujemo navedenoj kompaniji za njihov doprinos i izuzetnoj prilici za dodatno osposobljavanje naših studenata.

Čestitamo našim studentima koji su dobili certifikate. U procesu organizacije certificiranja kao i pripreme studenata za samo polaganje najveći doprinos su dali doc.dr Ernad Bešlagić, koji je zajedno sa studentima četvrte godine, odsjeka Inženjerski dizajn proizvoda, Amilom Mehić i Harunom Hercegovcem, pripremio vrlo koristan pripremni materijal za sve studente koji žele proći postupak certificiranja, i Kemal Arifović koji je pripremio učionicu u kojoj je izvršeno certificiranje.

Proces certificiranja će od sada biti kontinuiran, i održavat će se barem jednom mjesečno, u zavisnosti od prijava studenata na isti. Nadamo se da će studenti prepoznati značaj ove aktivnosti koja će podići izlazne kompetencije studenata na viši nivo.

 Ovom prilikom pozivamo sve studente zainteresovane za dobijanje certifikata CSWA – Mechanical Design, i svih ostali certifikata koje kao studenti mogu polagati, da se prijave i postanu jedan od više od pola miliona certificiranih SolidWorks korisnika. Uspjeh ovih aktivnosti u najvećoj mjeri zavisi od samih studenata i njihove želje za sticanjem novih znanja!

Arhive

KONTAKT

Fakultetska 1, 72000 Zenica

Centrala: +387(32) 449120

Dekanat: +387(32) 449130

Fax: +387(32) 246612

mf@mf.unze.ba

LOKACIJA

MF Zenica

Share This