+387 (0)32 449120 mf@mf.unze.ba

Dana 08.09.2016. godine Unija studenata Univerziteta u Zenici organizovala je promociju rezultata koje su studenti Univerziteta u Zenici ostvarili na manifestacijama „Studentski dani kulture i sporta – Sarajevo 2016.“ i „56. Mašinijada – Budva 2016.“. Promocija je održana u sali broj 10 Fakulteta za metalurgiju i materijale Univerziteta u Zenici, na kojoj su uručena priznanja najboljim studentima sportistima UNZE za postignute uspjehe.

http://www.zenicablog.com/videofoto-priznanja-najboljim-studentima-sportistima-unze/

Na osnovu poziva Zajednice organizacija studenata mašinstva iz Republike Srbije, studenti Mašinskog fakulteta Univerziteta u Zenici su u periodu od 08. do 13.05.2016. godine uzeli učešće u 56. Mašinijadi – Budva 2016., Crna Gora. Učešće u ovogodišnjoj Mašinijadi je uzelo oko 20 Mašinskih fakulteta sa teritorija bivše ex-Jugoslavije, odnosno oko 500 studenata.

Studenti: Medina Sivro, Mihnet Patković, Haris Sejmen, Edin Ibreljić, Amel Mujkanović, Mevludin Mujkanović, Eldar Matoruga, Admir Hekić, Mahmut Bahtić, Alen Kasapović, Ismet Starčević, Asmir Mešinović, Senad Uzunović, Amar Ramuši, Armin Kasapović, Ramiz Mujčinović, Eldin Bjelopoljak, Adis Suljić, Haris Tuka, Hajrudin Sužanj, Edin Koluh, Admir Ahmetović, su pod voditeljstvom profesorice prof. dr. Mirjane Mađarević predstavljali Mašinski fakultet Univerziteta u Zenici na druženju i takmičenju studenata ”56. Mašinijada – Budva 2016.”.

I ove godine studenti Mašinskog fakulteta Univerziteta u Zenici su ’’osvjetlali obraz’’ osvojivši u sportu: I mjesto u nogometu i III mjesto u šahu (A. Mujkanović), a u znanju – V mjesto u takmičenju iz Matematike (M. Sivro). Podsjetimo da su i prošle godine (Mašinijada 2015. – Tivat, Crna Gora) studenti Mašinskog fakulteta Univerziteta u Zenici osvojili I mjesto u sportu.

Menadžment Mašinskog fakulteta Univerziteta u Zenici se još jednom zahvaljuje gore pomenutim studentima na ostvarenim rezultatima, ali i na tome što su na častan i adekvatan način predstavljali Fakultet na ovako značajnom druženju svih studenata Mašinskih fakulteta iz Slovenije, Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, itd.

 

Također, posebno se zahvaljujemo:

Generalnom direktoru preduzeća ARCELORMITTAL ZENICA – gosp. Nair Biju, i

Direktoru preduzeća RM-LH d.o.o. Zenica – gosp. Mirsad Čizmo,

na finansijskoj pomoći našim studentima da učestvuju na ovogodišnjoj manifestaciji druženja i takmičenja studenata ”56. MAŠINIJADA – BUDVA 2016.”.

Arhive

Share This