+387 (0)32 449120 mf@mf.unze.ba

Predstavnici Univerziteta u Zenici i Mašinskog fakulteta Univerziteta u Zenici boravili u radnoj posjeti FESB-u

by | sep 27, 2017 | Posjete

U periodu od 21. do 23. 09. 2017. godine predstavnici Univerziteta u Zenici i Mašinskog fakulteta Univerziteta u Zenici su boravili u radnoj posjeti Fakultetu elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Splitu, Fakultetu građevinarstva, arhitekture i geodezije Sveučilišta u Splitu, te uzeli učešće u Međunarodnom skupu MTSM 2017 koji je održan na Fakultetu elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Splitu.

Goste sa Univerziteta u Zenici: v.prof.dr. Malik Čabaravdić – prorektor za međunarodnu saradnju i osiguranje kvaliteta Univerziteta u Zenici, v.prof.dr. Fuad Hadžikadunić – dekan Mašinskog fakulteta Univerziteta u Zenici, v.prof. dr. Amra Talić-Čikmiš – prodekanesa za nastavu i studentska pitanja je na Fakultetu elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Splitu ugostio dekan prof. dr. Sven Gotovac sa saradnicima. Potvrđeno je zadovoljstvo dosadašnjim oblicima saradnje, te ukazano na moguće pravce daljeg razvoja saradnje kroz projekte mobilnosti i projekte saradnje u naučno-istraživačkom smislu. Podsjećamo da su na FESB-u do sada boravila 2 studenta našeg fakulteta u okviru mobilnosti studenata čitavu 2016/17. akademsku godinu, a v.prof. dr. Amra Talić-Čikmiš trenutno boravi u jednomjesečnoj razmjeni u okviru Green Tech mreže mobilnosti profesora. Izvršen je obilazak laboratorija, te ostalih kapaciteta FESB-a, te uzeto učešće na Skupu MTSM 2017.

Također, izvršena je posjeta Fakultetu građevinarstva, arhitekture i geodezije Sveučilišta u Splitu, gdje je goste dočekao prof. dr. Boris Trogrlić – dekan Fakulteta. Izvršena je razmjena ideja o mogućim daljim pravcima saradnje.

Predstavnici Univerziteta u Zenici se ljubazno zahvaljuju gospodi Dekanima i njihovim saradnicima na ljubaznom dočeku i spremnosti za razvoj dalje saradnje.

Arhive

KONTAKT

Fakultetska 1, 72000 Zenica

Centrala: +387(32) 449120

Dekanat: +387(32) 449130

Fax: +387(32) 246612

mf@mf.unze.ba

LOKACIJA

MF Zenica

Share This