+387 (0)32 449120 mf@mf.unze.ba

Predstavljanje Mašinskog fakulteta u Zenici na 6. Sajmu srednjih škola, fakulteta u Tešnju

by | apr 29, 2019 | Promocije

Dana 25.04.2019. godine je održan je 6. Sajam srednjih škola, fakulteta u Tešnju. Ovaj projekat je dio Strategije razvoja, a organizator Sajma je Općina Tešanj u saradnji sa srednjim školama sa područja Tešnja. Sajam podržava i Udruženje privrednika Tešnja, a sve u cilju školovanja kadrova u skladu sa stvarnim potrebama privrede. Nakon prethodnih pet vrlo uspješnih organizacija i ove godine je maturantima osnovnih i srednjih škola omogućena pomoć u ponudi za izbor srednjih škola i fakulteta za nastavak školovanja. Na Sajmu su uzeli učešće fakulteti iz cijele Bosne i Hercegovine, srednje škole, institucije i ustanove koje se bave obrazovanjem. Ove godine Sajam srednjih škola i fakulteta je organizovan zajedno sa 2. Sajmom zapošljavanja mladih što predstavlja jedinstvenu priliku za stvaranje uslova direktnog kontakta interesanata za zaposlenje i poslodavaca, te stvaranje prilika za međusobno upoznavanje, razgovor i razmjenu podataka. Svakako ovakav pristup je značajan za srednje škole i fakultete jer mladi ljudi koji se obrazuju trebaju naći svoje profesionalno mjesto u privrednim subjektima.

U okviru Sajma u drugim terminima upriličeni su i drugi razni sadržaji, kao npr. predavanje na temu ”Bolonjski proces u visokom obrazovanju i značaj internacionalizacije”, panel diskusija na temu ”Tržište rada, izazov za mlade i obrazovni sistem u BiH” te edukacija na temu: ”Poslovne vještine i komunikacije”, itd.

Ove godine na Sajmu je učestvovalo 58 institucija iz cijele Bosne i Hercegovine koje su vezane za obrazovanje ili zapošljavanje, između kojih i Mašinski fakultet Univerziteta u Zenici.  Fakultet je predstavio završenicima srednjih škola odsjeke i nastavne planove, te ostale potencijale laboratorija i opreme za edukativni i naučno-istraživački rad, odnosno kapaciteti za izbor daljeg obrazovanja i usavršavanja.

Također, saradnja sa privrednim subjektima je obavezni sastavni dio obrazovnog, naučno-istraživačkog i stručnog rada našeg Fakulteta, te je i ovaj susret bio divna prilika za razgovor o daljoj saradnji sa našim prijateljima iz renomiranih kompanija.

Ljubazno se zahvaljujemo gosp. Načelniku mr.sc. Huskić Suadu, te svim zaslužnim, za divnu organizaciju značajnog događaja i priliku za učešće našeg Fakulteta.

Arhive

KONTAKT

Fakultetska 1, 72000 Zenica

Centrala: +387(32) 449120

Dekanat: +387(32) 449130

Fax: +387(32) 246612

mf@mf.unze.ba

LOKACIJA

MF Zenica

Share This