+387 (0)32 449120 mf@mf.unze.ba

Predstavljanje Mašinskog fakulteta u Zenici maturantima srednjih škola u Tešnju

by | maj 15, 2019 | Posjete

Dana 13.05.2019. godine predstavnici Mašinskog fakulteta Univerziteta imali su zadovoljstvo posjetiti poštovanu Direktoricu, te poštovane Direktore, maturantice i maturante, te uvažene profesorice i profesore srednjih škola u Tešnju: Gimnazija ‘Musa Ćazim Ćatić’, Mješovita srednja škola i Srednja tehnička škola.

Maturantice i maturanti su imali priliku, kroz prikazanu prezentaciju Fakulteta i promotivni video materijal, promotivne printane materijale i razgovor dobiti informacije o svim bitnim elementima djelovanja Fakulteta, studijskim programima, studiranju, kao i sve osnovne informacije o upisu na Mašinski fakultet Univerziteta u Zenici. Posebna pažnja je usmjerena na prikaz oblika i način studiranja, studijske programe s akcentom dva nova studijska programa, nastavne i vannastavne aktivnosti i rezultate studenata kroz iDEAlab i Asocijaciju studenata, itd. Prikazani su ukupni laboratorijski i drugi resursi Fakulteta koji su na raspolaganju studenticama i studentima u toku visokoobrazovnog procesa.

Naglašeno je da Fakultet njeguje dugogodišnju tradiciju kvalitetne i uspješne saradnje sa srednjim školama i privrednim subjektima iz Tešnja, te da je veliki broj završenika ovog Fakulteta upravo inkorporiran u privredne subjekte Tešnja, te da sarađujemo značajno sa firmama MAN+HUMMEL, Pobjeda, BME, itd. Također, određen broj profesora u cijenjenim školama su, upravo, završenici našeg Fakulteta, sa čime se, također, veoma ponosimo.

Ljubazno se zahvaljujemo poštovanoj Direktorici Gimnazije ‘Musa Ćazim Ćatić’ Tešanj, poštovanom Direktoru Mješovite srednje škole Tešanj, te poštovanom Direktoru Srednje tehničke škole Tešanj, za omogućenje prezentacije našeg Fakulteta, te za divno zajedničko druženje. Želimo svima dobro zdravlje, te dalji uspjeh i rezultate u radu i profesionalnom odgoju i edukaciji naše divne omladine.

Arhive

KONTAKT

Fakultetska 1, 72000 Zenica

Centrala: +387(32) 449120

Dekanat: +387(32) 449130

Fax: +387(32) 246612

mf@mf.unze.ba

LOKACIJA

MF Zenica

Share This