+387 (0)32 449120 mf@mf.unze.ba

Poziv na radionicu za građane novinare u Zenici

by | nov 22, 2018 | Obavještenja

U posljednje vrijeme u svijetu su vrlo popularni građani-novinari, pa pojedini mediji već imaju i heš-tagove građanin-novinar, a u Crnoj Gori su nedavno dodijeljene i nagrade najuspješnijim građanima-novinarima. U BiH je ovaj model izvještavanja donio IMEP, Projekat jačanja profesionalnih medija u BiH (IMEP) iza kog stoji misija USAID-a u BiH.

„OTVORENA MREŽA“ kao partner „Centra za promociju civinog društva“ (CPCD) u realizaciji ovog projekta poziva sve zainteresovane na radionicu za građane-novinare u Zenici, u petak, 23. novembra u 19 sati u sali Muzeja Grada u ulic¸i  Muhameda Seida Serdarevića bb.

Teme ove radionice bit će: model građana–novinara, kreiranje i objavljivanju sadržaja za IMEP.ba, prezentiranje grantova za New Voices ili Nove glasove koji su predviđeni u iznosima od 2.000 do 5.000 dolara, a razgovaraćemo o novinarstvu, o razlici između izvještavanja i pisanja na društvenim mrežama, o tome šta bi mogla biti tema iz lokalne ili šire zajednice. Govoriće Almri Čehajić Batko i Rubina Čengić, ali i korisnici IMEP-ovih grantova za New Voices iz Zenice.

Svi su dobrodošli!

IMEP je petogodišnji USAID-ov program koji podržava nezavisnost medija i slobodu izražavanja u BiH jačanjem održivosti medija, podizanjem kvaliteta medijskog sadržaja, izgradnjom kompetencija novinara, pružanjem pravne podrške medijima i novinarima, kao i aktivnim uključivanjem građana i građanki u medijski prostor, uz snažnu promociju nezavisnih medijskih glasova u BiH. Realizuju ga CPCD i OM.

Arhive

KONTAKT

Fakultetska 1, 72000 Zenica

Centrala: +387(32) 449120

Dekanat: +387(32) 449130

Fax: +387(32) 246612

mf@mf.unze.ba

LOKACIJA

MF Zenica

Share This