+387 (0)32 449120 mf@unze.ba

Posjeta Tehničkom fakultetu u Rijeci

by | jun 27, 2024 | Dešavanja, Posjete

Na Tehničkom fakultetu Sveučilišta u Rijeci, Hrvatska, a u okviru CEEPUS–ove mreže „Teaching and Research of Environment – oriented Technologies in Manufacturing-  teaching mobility“, boravili su profesorice dr. sc. Aida Imamović i dr. sc. Amra Talić-Čikmiš od 3.-15. juna 2024..

Pored obavljanja redovnih aktivnosti definisanih po CEEPUS programu upriličen je obilazak Kampusa Sveučilišta u Rijeci, koji je omogućio prof. dr. Zoran Jurković. Ovaj Kampus raspolaže sa impozantnom opremom, laboratorijama kao i centrima fakulteta. Također tom prilikom upoznalo se i s aktivnostima pojedinih timova. Tako, na primjer, tim Riteh koji ima najviše iskustva u 3D printanju prezentirao je svoja ispitivanja čiji je fokus je na 3D printanju metala, ne samo s aspekta tehnoloških procesa, već i proučavanja materijala. Nadalje kolege Fakultetu za fiziku su izdvojili svoje vrijeme i nesebično prezentirali  najnovije uređaje koji se nalazi na Sveučilištu u Rijeci. Posebno bi istaknuli kolegu izv.prof dr.  Roberta Petera s XPS i SIMS uređaja, te kolegicu izv.prof.dr. Ivu Šarić Janković s ALD (Atomic Layer Deposition) i SEM-EDS uređajem, kao i kolege iz Zavoda za konstruiranje, koji je povezan s NanoRi centrom (posjeduju nanoidenter uređaj), prof.dr.Saša Zelenika, izv.prof.dr. Ervin Kamenar, doc.dr. Jelena Srnec Novak i asist. David Liović.

Za poseban angažman u organiziranju svih posjeta i izdvojenom vremenu i prijateljstvu zahvaljujemo dr.sc. Lovri Liveriću, mag.ing.mech. i asistentici Hani Vukotić, univ. mag. ing. mech.

Sa ovom posjetom Tehničkom fakultetu Sveučilišta u Rijeci dobijen je veliki broj korisnih informacija, otvoren put za mogućnosti saradnje i unapređenja aktivnosti između tehničkih fakulteta, vezano za aplikacije na zajedničke projekte, zatim u spremnosti za pomoć pri izradi magistarskih i doktorskih radova studenata sa tehničkih fakulteta Univerziteta Zenica.

Zaključak na kraju posjete je da se nadamo da će ovo biti početak plodne i značajne saradnja.

Arhive

en_USEN
Share This