+387 (0)32 449120 mf@mf.unze.ba

POSJETA PROFESORA MAŠINSKOG I METALURŠKO-TEHNOLOŠKOG FAKULTETA UNIVERZITETA U ZENICI PROFESORIMA FAKULTETA INŽENJERSKIH NAUKA UNIVERZITETA U KRAGUJEVCU U OKVIRU CEEPUS PROJEKTA MOBILNOSTI

by | apr 18, 2022 | Obavještenja, Posjete

U okviru realizacije mobilnosti nastavnika u okviru CEEPUS mreže M-0304-2122-152512 izvršena je radna posjeta profesora Mašinskog i Metalurško-tehnološkog fakulteta Univerziteta u Zenici menadžmentu i profesorima Fakulteta inženjerskih nauka Univerziteta u Kragujevcu. U okviru planiranih aktivnosti obavljeni su radni sastanci i izvršena je razmjena informacija u vezi oblasti djelovanja oba Fakulteta u cilju razvoja dalje saradnje i mogućih učešća u oblasti NIR-a, učešća na konferencijama, objavljivanja naučnih radova u časopisima, saradnje na istraživanjima i projektima u okviru oblasti istraživanja srodnih katedri. Izvršena je razmjena informacija iz domena visokoobrazovnog procesa iz dijela upisne politike, odsjeka studiranja, operativnog izvođenja nastave i postizanja kvaliteta studija, saradnje s privrednim subjektima u oblasti obavljanja stručne prakse studenata, naučne i stručne saradnje s privrednim subjektima, itd.

Izvršen je obilazak dijela laboratorija s ciljem upoznavanja sa kapacitetima i opremom laboratorija i oblastima istraživanja, a s ciljem daljeg planiranja moguće zajedničke saradnje u oblasti istraživanja, NIR-a, te učešća na zajedničkim projektima, programima i konferencijama.

Od srca se zahvaljujemo uvaženom dekanu r. prof. dr. Dobrici Milovanoviću, prodekanu za NIR r. prof. dr. Slobodanu Saviću, prodekanu za nastavu v. prof. dr. Blaži Stojanoviću, prodekanu za finansije r. prof. dr. Danijeli Tadić, r. prof. dr. Mirku Blagojeviću, r. prof. dr. Vesni Mandić, v. prof. dr Veliboru Isailoviću, doc. dr. Kostiću, doc. dr. Milošu Matejiću, te ostalim kolegicama i kolegama na gostoprimstvu i veoma sadržajnim aktivnostima i informacijama u okviru posjete, te na spremnosti za zajedničku saradnju u oblastima od interesa oba Fakulteta.

Arhive

KONTAKT

Fakultetska 1, 72000 Zenica

Centrala: +387(32) 449120

Dekanat: +387(32) 449130

Fax: +387(32) 246612

mf@mf.unze.ba

LOKACIJA

MF Zenica

Share This