+387 (0)32 449120 mf@mf.unze.ba

Dana 02.12.2015. godine je obavljena stručno-edukativna ekskurzija studenata III godine svih odsjeka Mašinskog fakulteta Univerziteta u Zenici preduzećima Jajce Alloy Wheels d.o.o. u Jajcu, te preduzeću Metacomm d.o.o. Jajce. U preduzeću Jajce Alloy Wheels d.o.o., zahvaljujući ljubaznom menadžmentu preduzeća i vrijednom stručnom osoblju, studenti su imali priliku obići pogone dopreme i topljenja sirovinskog materijala, ljevaonicu, strojnu obradu, projektni odjel, te ostale segmente respektabilne proizvodnje automobilskih felgi različitih modela. Studenti su imali priliku, pored užeg stručnog dijela, čuti razmišljanja i savjete rukovodilaca o značaju kvalitetnog znanja u praksi, adekvatnom pristupu inženjera i radnika obavezama, težnji ka discipliniranom radu i uštedama, te poštivanju preduzeća u kojem se radi i pozicije koja se obavlja.

U preduzeću Metacomm d.o.o. Jajce studenti su imali priliku vidjeti proizvodni program iz dijela zavarenih konstrukcija, posuda pod pritiskom, itd. Također su upoznati o značaju adekvatnog propisivanja i provođenja kvalitetne tehnologije u izradi odgovornih konstrukcija.

Menadžmentima i osoblju gore navedenih preduzeća se najsrdačnije zahvaljujemo na ukazanoj prilici za oplemenjivanje saznanja studenata iz stručnog i drugih segmenata. Na povratku je izdvojeno posebno vrijeme za odmor i druženje studenata.

Arhive

Share This