+387 (0)32 449120 mf@unze.ba

Posjeta predstavnika Strojarskog fakulteta u Slavonskom Brodu

by | nov 21, 2023 | Dešavanja

U petak, 17. novembra 2023. godine, menadžment i osoblje Mašinskog fakulteta u Zenici, na čelu sa dekanom, prof. dr. Ibrahimom Plančićem, prorektorom za NiR, prof. dr. Fuadom Hadžikadunićem te kolegom mr. Emirom Đulićem su imali čast i zadovoljstvo biti domaćini kolegama sa Strojarskog fakulteta u Slavonskom Brodu, Sveučilište u Slavonskom Brodu, doc. dr. Dejan Marić, dr. sc. Tomislav Šolić te kolegica Iva Deanović, mag. ing. mech.

Prorektor Hadžikadunić je gostima zaželio dobrodošlicu na Univerzitet u Zenicu, te u kratkimcrticama predstavio Univerzitet u Zenici kao i Zeničko-dobojski kanton te privredne potencijale kantona kao preduslov za saradnju u stručnim projektima, jer su i Zenica i Slavonski Brod dominantno orjentisani prema industriji i privredi. I domaćini i gosti su prezentovali kapacitete sa kojima raspolažu, trenutne projekte i aktivnosti u domenu NiR-a, te vizije buduće saradnje kao i potencijalne projekte koje mogu kandidovati prema evropskim fondovima.

Također, ovom prilikom razgovarano je i o modalitetima saradnje Mašinskog fakulteta Univerziteta u Zenici i Strojarskog fakulteta Sveučilišta u Slavonskom Brodu te konkretizaciji ove saradnje kroz eventualnu razmjenu studenata, nastavnog i administrativnog osoblja, organizaciju konferencija i druge vidove saradnje u oblasti nastave i naučnoistraživačkih projekata. Nakon sastanka slijedio je obilazak laboratorija na Mašinskom fakultetu u Zenici, kao i posjetu laboratorijama Instituta “Kemal
Kapetanović” u Zenici, gdje im je domaćin bio direktor Instituta doc. dr. Mustafa Hadžalić.

Ova posjeta predstavlja korak naprijed u jačanju veza Strojarskog Fakulteta u Slavonskom Brodu i Mašinskog fakulteta u Zenici, kao i Sveučilišta u Slavonskom Brodu i Univerziteta u Zenici, te će doprinijeti akademskim dostignućima na obje Ustanove.

Arhive

Share This