+387 (0)32 449120 mf@mf.unze.ba

Posjeta predstavnika Mašinskog fakulteta Univerziteta u Zenici Šumarskom fakultetu Univerziteta u Beogradu i 56. Sajmu namještaja

by | nov 9, 2018 | Posjete

Dana 07.11.2018. godine izvršena je posjeta predstavnika Mašinskog fakulteta Univerziteta u Zenici Šumarskom fakultetu Univerziteta u Zenici, a zatim i 56. Međunarodnom sajmu namještaja u Beogradu. Također, učešće su uzeli i predstavnici kompanije AL-EX Zenica i Zeničke razvojne agencije – ZEDA.

U ime Dekana prof. dr. Ratka Ristića domaćini ispred Šumarskog fakulteta Univerziteta u Beogradu su bili v.prof.dr Vesna Golubović Ćurguz – prodekanesa za nastavu, v.prof.dr Nebojša Todorović – Predsjednik Vijeća odsjeka za Tehnologije, menadžment i projektovanje nameštaja i proizvoda od drveta i v.prof.mr Jelena Matić – Odsjek za tehnologije, menadžment i projektovanje nameštaja i proizvoda od drveta.

U okviru posjete razgovarano je oblastima djelovanja oba Fakulteta u okviru obrazovanja studenata, naučno-istraživačkog rada, saradnje sa privredom, laboratorijskih kapaciteta, razmjene nastavnika I studenata u okviru ERASMUS+, CEEPUS i drugih mreža, oblastima moguće saradnje dva Fakulteta, a pogotovo u domenu saradnje vezano za Odsjek za dizajn I tehnologije u drvopreradi koji je planiran za narednu akademsku godinu na Mašinskom fakultetu Univerziteta u Zenici.

Izvršen je obilazak laboratorijama za primarnu preradu drveta, zavodu za kontrolu kvaliteta namještaja, centru za mašine i alate za obradu drveta, arboretumu Šumarskog fakulteta.

U okviru posjete 56. Sajmu namještaja u Beogradu izvršena je posjeta izložbenim kapacitetima sa posebnim akcentom na posjetu štandu kompanije BIESSE, te izložbenim mjestima renomiranih kompanija za izradu visokokvalitetnih elemenata vrhunskog dizajna, odnosno dizajnerski orjentisanih kompanija: GAZZDA, BARK, NATUZZI, itd. Na Sajmu je predstavljena cijela drvna industrija – od faze primarne prerade drveta do izrade finalnih proizvoda. U „djelokrug“ ove manifestacije spada i uređenje enterijera, kao i promocija proizvoda svih pratećih industrija – proizvođača najrazličitijih repromaterijala i mašina koje se koriste u proizvodnji nameštaja.

Ljubazno se zahvaljujemo predstavnicima Šumarskog fakulteta Univerziteta u Beogradu na  organizaciji susreta, ugodnom radnom boravku i iskazanoj želji za saradnju. Također, zahvaljujemo se i predstavnicima kompanije BIESSE na lijepom prijemu, te operativnom razgovoru oko daljih aktivnosti oko izgradnje Show room centra na Univerzitetu u Zenici.

Arhive

KONTAKT

Fakultetska 1, 72000 Zenica

Centrala: +387(32) 449120

Dekanat: +387(32) 449130

Fax: +387(32) 246612

mf@mf.unze.ba

LOKACIJA

MF Zenica

Share This