+387 (0)32 449120 mf@unze.ba

POSJETA POMOĆNIKA NAČELNIKA I DIREKTORA TRA D.O.O. AGENCIJE ZA RAZVOJ OPĆINE TEŠANJ

by | sep 10, 2023 | Dešavanja

U utorak, 05.09.2023. godine, u dekanatu Mašinskog fakulteta Univerziteta u Zenici, održan je sastanak dekana Fakulteta v.prof.dr.sc. Ibrahim Plančić i v.as.mr.sc. Amne Bajtarević sa pomoćnikom načelnika za finansije, privredu, komunalne i inspekcijske poslove općine Tešanj gosp. Amel Karahmet i direktorom TRA d.o.o. Agencije za razvoj općine Tešanj gosp. Edin Ibrahimović. Sastanak je upriličen s ciljem intenziviranja saradnje Općine Tešanj i TRA d.o.o. Agencije za razvoj općine Tešanj sa Univerzitetom i Mašinskim fakultetom u Zenici. Iskazano je obostrano zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom, te razmotrene mogućnosti za njeno unaprijeđenje u narednom periodu.

Poseban fokus razgovora se odnosio na buduće zajedničke aktivnosti u sklopu planiranih događaja povodom obilježavanja Dana Univerziteta u Zenici i zajedničke organizacije okruglog stola o stanju, trendovima i perspektivama saradnje univerziteta i lokalne zajednice na primjeru dobre saradnje općine Tešanj i Univerziteta u Zenici.

Dekan Fakulteta je iskoristio priliku da se još jednom zahvali općini Tešanj i njenom načelniku mr.sc. Suadu Huskiću na izuzetnoj podršci ovogodišnje organizacije Naučno stručnog skupa Kvalitet 2023. godine.

Arhive

Share This