+387 (0)32 449120 mf@mf.unze.ba

Dana 09.03.2017. godine u amfiteatru Mašinskog fakulteta Univerziteta u Zenici je upriličeno javno predavanje na temu “Primjena novih tehnologija u rješavanju problema prekomjerne buke u okolišu i na radnom mjestu”. Predavanje je održao gosp. mr.sc. Darije Varžić mag.ing. mech. – Tehnički direktor tvrtke ZAVOD ZA UNAPREĐIVANJE SIGURNOSTI d.d. OSIJEK (R. Hrvatska).

U sklopu predavanja izvršen je prikaz teoretskih osnova principa rada akustične kamere, te područje primjene sa primjerima iz privrede. Praktični dio predavanja je obuhvatio prikaz metode u prostoriji predavanja sa primjenom izvora buke i akustične kamere, te postprocesnom analizom u smislu mapiranja realnog stanja.

Tema je veoma značajna jer počiva na naučnim principima, a primjena izuzetno sofisticirane opreme ima veoma velike mogućnosti za potrebe privrednih subjekata sa aspekta rješavanja problema iz domena prekomjerne buke u smislu okolišnih zahtjeva, ali i zahtjeva zaštite radne sredine i zdravlja radnika u industrijskim i drugim uslovima.

Zahvaljujemo se svima, a pogotovo predstavnicima privrednih subjekata, koji su svojim prisustvom potvrdili značaj ovakvog predavanja.

Arhive

Share This