+387 (0)32 449120 mf@mf.unze.ba

Dana 14.07.2016. godine u Sali br. 10 Fakulteta za metalurgiju i materijale Univerziteta u Zenici je održana ”Promocija studenata završne godine dodiplomskog studija Univerziteta u Zenici koji su ostvarili najveći ukupni prosjek ocjena tokom dodiplomskog studija”, a u organizaciji Unije studenata Univerziteta u Zenici. Promociju je vodio Predsjednik Unije studenata Denis Vejzović, koji je i inicijator ove Promocije sa svojim saradnicima. Promociji su prisustvovali i obratili se prigodnim riječima: Rektor – prof. dr. Dževad Zečić, Prorektor za NiSP – prof. dr. Enes Hašić, Prorektor za MSiOK – v.prof.dr. Malik Čabaravdić, Prodekanesa  za NiSP FAMM – v.prof.dr. Almaida Gigović-Gekić, Dekan MF UNZE – doc. dr. Fuad Hadžikadunić, nagrađene studentice, profesori, roditelji, predstavnici medija, itd.

Prigodnim riječima naglašen je smisao inicijacije ovakvih promocija, a to je, između ostalog, prepoznavanje truda i rada studenata, a pogotovo onih koji se značajno ističu, te omogućenje njihovog daljeg razvoja u profesionalnom i svakom drugom smislu.

U okviru nagrađenih studentica, posebno ističemo studenticu-apsolventicu Mašinskog fakulteta Jakutu Imširović, kojoj je i na ovaj način ukazano priznanje za trud i postignute rezultate u toku ukupnog studija, pored nagrade Dekana, te nagrade Federalnog ministarstva za obrazovanje, nauku kulturu i sport.

Arhive

Share This