+387 (0)32 449120 mf@mf.unze.ba

Održana 5. Međunarodna naučno-stručna konferencija “Održavanje 2018”

by | maj 14, 2018 | Dešavanja

Mašinski fakultet Univerziteta u Zenici i Društvo održavalaca BiH organizovali su 5. Međunarodnu naučno – stručnu konferenciju „Održavanje 2018“ koja je održana u hotelu Zenica od 10. – 12. maja 2018. godine.

Konferencija „Održavanje“ se održava svake dvije godine, a ciljevi Konferencije su okupljanje ljudi koji se bave održavanjem sredstava za rad iz različitih oblasti te njihovo strukturno organizovanje, saopštavanje rezultata istraživanja na području održavanja, kako teorijskih tako i praktičnih, razmjena iskustava iz praktičnih aktivnosti održavanja, transfer znanja iz područja održavanja. Naučni odbor Konferencije prihvatio je 47 naučno-stručnih radova učesnika iz pet zemalja Evrope koji su prezentovani tokom trajanja Konferencije u nekoliko sesija i objavljeni u zborniku radova.

Radovi koji su prezentovani obuhvatili su širok dijapazon oblasti održavanja, uključujući sljedeće teme: Tehnologije održavanja, Pouzdanost i održavanje, Logistika u održavanju, Kvalitet i održavanje, Nadzor i dijagnostika, Menadžment i održavanje, Informacijski sistemi održavanja, Nove tehnologije u održavanju, Obrazovanje za održavanje, Ljudski resursi u održavanju, Asset management, Facility Management, Outsourcing, Upravljanje rizicima, Ekologija i održavanje, Upravljanje zalihama, Troškovi odžavanja, Zaštita na radu i zaštita od požara, Pokazatelji uspješnosti održavanja, Trendovi u održavanju. Ovom prilikom, važno je naglasiti da su učesnici Konferencije koji dolaze iz privrednog sektora još jednom potvrdili da je ova Konferencija izuzetno važna za sve te da predstavlja priliku da svi oni dobiju informacije o novim saznanjima iz pojedinih oblasti koje se vežu za održavanje, dakle sve ono što je u proteklom periodu urađeno, kao i da se pokažu rezultati pojedinih istraživanja sa akademskog aspekta koji su u funkciji aplikativnih rješenja konkretnih problema. Organizatori Konferencije Mašinski fakultet Univerziteta u Zenici i Društvo održavalaca BiH još jednom zahvaljuju pokroviteljima na pomoći pri organizaciji Konferencije, a to su: Tvornica Cementa Kakanj, ArcelorMittal Zenica i OLMA Ljubljana.

Arhive

KONTAKT

Fakultetska 1, 72000 Zenica

Centrala: +387(32) 449120

Dekanat: +387(32) 449130

Fax: +387(32) 246612

mf@mf.unze.ba

LOKACIJA

MF Zenica

Share This