+387 (0)32 449120 mf@mf.unze.ba

Obilježavanje Dana Univerziteta u Zenici kroz aktivnosti: ‘Okrugli sto’, ‘Svečana sjednica Senata Univerziteta u Zenici’ i ‘Promocija završenika prvog i drugog ciklusa studija Univerziteta u Zenici’

by | okt 29, 2018 | Dešavanja, Promocije

Svečano obilježavanje Dana Univerziteta u Zenici, odnosno 18 godina postojanja i rada (18.10.2000.) organizovano je kroz nekoliko veoma značajnih aktivnosti.

Dana 25.10.2018. godine je održan ‘Okrugli sto’ na temu ‘Obrazovanje kadrova za tržište rada’ gdje su učešće uzeli bitni institucionalni subjekti iz oblasti zakonodavne i izvršne Vlasti, predstavnika Osnivača, resornih Ministarstava, Privredne komore, predstavnika Rektorata i članica Univerziteta u Zenici, kao i eminentnih predstavnika privrednih subjekata (MANN+HUMMEL i HIFA-OIL grupacije) sa ciljem razgovora o strategiji obrazovanja kadrova u saradnji sa potrebama tržišta rada i privrednim subjektima.

Dana 26.10. 2018. godine je održana ‘Svečana sjednica Senata Univerziteta u Zenici’, a koja je posvećena studenticama i studentima koji su nagrađeni za ostvarene rezultate kroz studij, ali i za doprinos na polju razvoja naučno-istraživačkog i stručnog djelovanja, te afirmaciji ugleda Univerziteta u Zenici. Između ostalih nagrađenih studentica i studenata fakulteta Univerziteta u Zenici, nagradu ‘Povelja dekana’ dobile su 3 studentice Mašinskog fakulteta Univerziteta u Zenici: Amina Ćurić – IV godina (9,92), Aida Bušatlić – III godina (9,16), Amina Kaknjo – II godina (9,00). Izvršena je promocija studentica i dodijeljene prigodne nagrade.

Također, za poseban doprinos kroz djelovanje i ostvarene rezultate u okviru iDEALab centra na Mašinskom fakultetu u Zenici, ‘Zahvalnice Univerziteta’ su dobili studenti Harun Hrustić i Armin Bošnjak. U periodu Maj 2016 – Oktobar 2018. godine, u iDEAlabu Mašinskog fakulteta Univerziteta u Zenici, nagrađeni studenti su pod mentorstvom kolege v.as.mr.sc. Spahić Denisa, učestvovali u realizaciji nekoliko projekata baziranih na tehnologijama 3D modeliranja i 3D printanja. Među najznačajnijim, između ostalih 50-ak su: ‘Dizajn i  izrada prototipa uređaja „PiProjector“ – Prva nagrada na YEP/IEEE inovacijskom Hackathon (decembar 2016. godine), ‘Rekonstrukcija nedostajućeg koštanog defekta lobanje i proizvodnja kalupa za izradu odgovarajućeg implanta’ (maj 2018. godine), ‘Izrada djelimično funkcionalnih proteza za dvije BiH djevojčice koje su rođene bez desne podlaktice’ (avgust 2018. godine), itd. Također, studenti su imali značajno učešće kroz objavljivanje radova na studentskim konferencijama.

Dana 27.10.2018. godine u 11:00 sati u Gradskoj areni “Husejin Smajlović” u Zenici održana je deveta zajednička Promocija završenika prvog i drugog ciklusa studija Univerziteta u Zenici, na kojoj je promovisano 452 diplomanta i 58 magistra od čega 54 magistra struke i 4 magistra nauka.
Također, dodijeljene su i 3 nagrade “Povelja rektora”, a nagrade “Povelja dekana” dobio je 31 student.
Nagrade “Povelja dekana” su uručene studenticama: Amina Ćurić, Aida Bušatlić i Amina Kaknjo, koje su promovirane na Svečanoj sjednici Senata Univerziteta u Zenici.

Mašinski fakultet Univerziteta u Zenici je danas promovisao 63 diplomantice i diplomanata I ciklusa (46 diplomirana inženjera mašinstva, 17 diplomirana strukovna inženjerstva mašinstva), te 2 magistra tehničkih nauka.

Svim diplomanticama i diplomantima završenicima I ciklusa studija, kao i završenicima II ciklusa studija Mašinskog fakulteta Univerziteta u Zenici, ali i završenicima I i II ciklusa ostalih fakulteta Univerziteta u Zenici, čestitamo od srca na postignutim uspjesima koji su krunisani zasluženim diplomama. Želimo svim završenicima, kao i njihovim roditeljima, porodicama, rodbini i prijateljima, sretnu budućnost i dalji napredak u privatnom i profesionalnom domenu.

Uz veoma radosnu činjenicu da skoro cjelokupan broj promoviranih završenika Mašinskog fakulteta u Zenici jeste već radno angažovan (pri kraju studija ili odmah nakon završenog studija), želimo svim završenicima brzo zaposlenje, te da stečena znanja kvalitetno primijene na korist naše privrede i društvene zajednice u čitavoj Bosni i Hercegovini.

Arhive

KONTAKT

Fakultetska 1, 72000 Zenica

Centrala: +387(32) 449120

Dekanat: +387(32) 449130

Fax: +387(32) 246612

mf@mf.unze.ba

LOKACIJA

MF Zenica

Share This