+387 (0)32 449120 mf@mf.unze.ba

Obilježavanje 40 godina rada i postojanja Mašinskog fakulteta Univerziteta u Zenici

by | dec 22, 2017 | Dešavanja

U srijedu 20.12.2017. godine u amfiteatru Mašinskog fakulteta Univerziteta u Zenici prigodnim programom obilježeno je 40 godina rada i postojanja ove visokoobrazovne institucije.

Uz prisustvo velikog broja predstavnika akadamske zajednice, dosadašnjih dekana Fakulteta, nastavnika i saradnika, administrativnog osoblja, penzionisanih nekadašnjih članova kolektiva, te predstavnika Osnivača, predstavnika privrede, kao i predstavnika ostalih javnih univerziteta prezentirani su rad i uspjesi postignuti u proteklih 40 godina.

Uvodnim obraćanjima prisutne su pozdravili v.prof.dr.sc. Fuad Hadžikadunić – dekan Mašinskog fakulteta, prof.dr.sc. Damir Kukić – rektor Univerziteta u Zenici, gosp. Željko Bodul – pomoćnik ministra Ministarstva za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Zeničko-dobojskog kantona, prof. dr. Jovan Sredojević – predstavnik nastavnog osoblja Fakulteta, gosp. Mirsad Jašarspahić – predsjednik Privredne komore Federacije Bosne i Hercegovine i doc.dr.sc. Emir Nezirić – prodekan za nastavu Mašinskog fakulteta Univerziteta “Đemal Bijedić” Mostar.

U izlaganjima je, pored ostalih navedenih značajnosti iz domena dosadašnjeg rada Fakulteta na polju visokoobrazovnog procesa, naučno-istraživačkog djelovanja i djelovanja u saradnji sa privredom, te planova za buduće djelovanje, posebno naglašeno i slijedeće:

‘’ … s dužnim poštovanjem moramo napomenuti da ono što je Fakultet postigao tokom svih prethodnih godina i ono što je Fakultet danas, jeste rezultat rada i zalaganja ukupnog kolektiva, svih ranijih dekana, te nastavnog i nenastavnog osoblja iz ranijih vremena, te aktuelnog vremena, a u korektnoj sprezi i saradnji Fakulteta sa svim resornim instancama ranijeg i sadašnjeg vremena, privrednim subjektima, studentima, drugim fakultetima, itd.’’, zatim,

‘’Mašinski fakultet je bio i bit će aktivni učesnik javnog života, razvoja akademske misli i djelovanja, podrška razvoju privrede, odgajanja inženjera sa savremenim znanjima i kompetencijama, podrška razvoju Univerziteta u Zenici i visokoobrazovnog prostora u cjelini.’’

Također, ovom prilikom premijerno je prikazana video-monografija “40 godina Mašinskog fakulteta Univerziteta u Zenici”  koju je priredila video produkcija ‘dron.ba’.

Zaslužnim institucijama i pojedincima ovom prilikom uručene su prigodne zahvalnice.

Arhive

KONTAKT

Fakultetska 1, 72000 Zenica

Centrala: +387(32) 449120

Dekanat: +387(32) 449130

Fax: +387(32) 246612

mf@mf.unze.ba

LOKACIJA

MF Zenica

Share This