+387 (0)32 449120 mf@mf.unze.ba

Na IX Berzi preduzetničkih ideja studenti Mašinskog fakulteta Univerziteta u Zenici predstavili ‘Ministry of 3D’ između 10 najboljih top ideja

by | maj 13, 2019 | Dešavanja

Dana 09.05.2019. godine na Univerzitetu Donja Gorica u Crnoj Gori održana je IX Berza preduzetničkih ideja koju tradicionalno organizuje Studentski Biznis Centar u saradnji sa Fondacijom „Freedom&Entrepreneurship“.

Berza preduzetničkih ideja je mjesto gdje se susreću studenti i njihove biznis ideje sa brojnim kompanijama koje su spremne da te ideje podrže. To je mjesto gdje mladi ljudi mogu dobiti prvu priliku za pokretanje sopstvenog biznisa.

Ove godine je bilo preko 100 prijava, od kojih je u uži krug odabrano 10 najboljih ideja čiji su predstavnici imali priliku da svoju biznis ideju prezentuju pred više od 20 najuspješnijih kompanija iz Crne Gore, ali i regije.

Na ovogodišnjoj IX Berzi preduzetničkih ideja, priliku da se nađu među 10 najboljih ideja imali su studenti Mašinskog fakulteta Univerziteta u Zenici Belmin Hinović i Armin Bošnjak koji su predstavili biznis ideju pod nazivom „Ministry of 3D“. Njihova ideja se bazira na pružanju usluga iz oblasti 3D tehnologija, kao što su 3D modeliranje, 3D printanje i 3D skeniranje, raznim industrijskim granama i svim onim subjektima koji imaju za cilj brzu, jeftinu i preciznu izradu dijelova i sklopova proizvoda od različitih vrsta polimera.

Nakon predstavljanja ideja, orgazinovana je kotacija biznis ideja u okviru koje su kompanije imale priliku da finansijski podrže ideje. Naši studenti sa idejom “Ministry of 3D” su na kotaciji dobili investiciju u iznosu 1200 eura od strane firme “KD GROUP – SLOVENIA”.

Čestitamo našim studentima na ostvarenom uspjehu, te se zahvaljujemo na promociji Mašinskog fakulteta, ali i samog Univerziteta u Zenici.

Također, ovom prilikom se zahvaljujemo UDG-u i Studentskom Biznis Centru na odličnoj organizaciji i ukazanoj prilici na učešću studentima Mašinskog fakulteta u Zenici, kao i kompaniji “KD GROUP – SLOVENIA” koja je podržala naše studente i gore navedenu ideju.

Arhive

KONTAKT

Fakultetska 1, 72000 Zenica

Centrala: +387(32) 449120

Dekanat: +387(32) 449130

Fax: +387(32) 246612

mf@mf.unze.ba

LOKACIJA

MF Zenica

Share This