+387 (0)32 449120 mf@unze.ba

Mašinski fakultet Univerziteta u Zenici je 05.06.2024. godine bio domaćin sastanka predstavnika resornog Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta Zeničko dobojskog kantona sa dekanima tehničkih fakulteta Univerziteta u Zenici. Razgovarano je o modalitetima efikasnijeg rada, poboljšanju uslova studiranja, aktuelnim izazovima u pogledu upisne politike, saradnje sa privrednim i poslovnim subjektima s ciljem unaprijeđenja praktičnog rada studenata i razvoja studijskih programa prilagođenih savremenim trendovima i potrebama privrednih subjekata prvenstveno na području centralne Bosne i Hercegovine, te nastavku aktivnosti koje treba da doprinesu daljnjem razvoju i pozicioniranju organizacionih jedinica i Univerziteta u Zenici u europskom i visokoškolskom prostoru Bosne i Hercegovine.

Dekani Mašinskog fakulteta v.prof.dr.sc. Ibrahim Plančić, Fakulteta inženjerstva i prirodnih nauka prof.dr.sc. Farzet Bikić i Politehničkog fakulteta prof.dr.sc. Samir Lemeš su tom prilikom predstavili najvažnije segmente i rezultate rada pojedinih fakulteta, te poteškoće sa kojima se susrećusa smjernicama djelovanja u narednom periodu. Resorni ministar Mirza Mušija, sa pomoćnikom ministra gosp. Arnelom Kalušićem i g-đom Almom Suljičić je u sklopu posjete izvršio obilazak prostorija i laboratorija Mašinskog fakulteta izražavajući zadovoljstvo dosadašnjim radom i podršku nastavku planiranih aktivnosti tehničkih fakulteta i Univerziteta u Zenici u narednom periodu.

U ime tehničkih fakulteta Univerziteta u Zenici, još jednom koristimo priliku da zahvalimo resornom ministru gosp. Mirzi Mušiji i njegovim saradnicima na upriličenoj posjeti, kao i Vladi Zeničko dobojskog kantona na dosadašnjoj podršci radu i razvoju organizacionih jedinica i Univerziteta u Zenici.

Arhive

en_USEN
Share This