+387 (0)32 449120 mf@mf.unze.ba

U organizaciji Udruženja studenata Mašinskog fakulteta “Žiroskop”, na Mašinskom fakultetu Univerziteta u Istočnom Sarajevu u periodu od 27. do 29.11.2015. godine je održan Kongres studenata mašinstva “Jačanje pozicije i međusobne saradnje studenata mašinstva u regionu”.

Na kongresu su učestvovali predstavnici studentskih organizacija mašinskih fakulteta iz Niša, Novog Sada, Beograda, Kraljeva, Kosovske Mitrovice, Kragujevca, Mostara, Banja Luke, Splita, Sarajeva, Istočnog  Sarajeva, itd. Također, na kongresu su uzeli učešće predstavnici Asocijacije Mašinskog fakulteta Univerziteta u Zenici: Amel Mujkanović, Adnan Mujkanović i Haris Sejmen.

Učesnicima su se obratili: Generalni sekretar ZOSM-a (Zajednica organizacija studenata mašinstva) Bojan Savić, Prodekan za nastavu i studentska pitanja Mašinskog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu prof. dr. Nebojša Radić, te dekan Mašinskog fakulteta Univerziteta u Zenici doc. dr. Fuad Hadžikadunić.

Gostima su prezentovane mogućnosti korištenja multimedijalne sale, te demonstriran način izvodjenja laboratorijskih vježbi u savremeno opremljenim laboratorijama za proizvodne tehnologije i primjenjenu mehaniku i mehatroniku Mašinskog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu. U okviru Kongresa održana je sjednica Zajednice organizacija studenata mašinstva gdje se, izmedju ostalog, razgovaralo i o organizaciji Mašinijade 2016.

Arhive

Share This