+387 (0)32 449120 mf@mf.unze.ba

Dana 13.12.2016 godine na Mašinskom fakultetu Univerziteta u Zenici je upriličeno javno predavanje na temu ”Ispitivanje opreme pod pritiskom metodom akustične emisije”.

Ispred tvrtke ECOPLIN ZADEL d.o.o. (Slovenija) teoretski dio predavanja je izveo gosp. Goran Gavranić sa akcentom na značaj ispitivanja opreme pod pritiskom, dosadašnja iskustva tvrtke i teoretske osnove metode akustične emisije. Zatim je izvedena i praktična prezentacija gdje su gosp. Goran Gavranić i gosp. Drago Zadel sa saradnicima izvršili   prikaz metode na spremniku za LPG uz specijalno vozilo za ispitivanje.

S obzirom da je predavanje značajno za nastavnike, studente, proizvođače opreme pod pritiskom, korisnike opreme, održavaoce opreme i postrojenja, inspekcijska tijela, itd., predavanju je prisustvovao značajan broj kolega i kolegica iz gore pomenutih oblasti.

Također, u dekanatu Mašinskog fakulteta je upriličen i radni sastanak u smislu razmjene ideja za dalju moguću saradnju, te stručni razgovor u domenu razmjene iskustava stručnjaka iz Federalne uprave za inspekcijske poslove i kolega iz privrede sa gostima iz Slovenije.

Arhive

Share This