+387 (0)32 449120 mf@unze.ba

Inicijativa za uspostavljanje saradnje Mašinskog fakulteta Univerziteta u Zenici i Ustanove za stručno obrazovanje odraslih WMTA iz Banja Luke

by | feb 5, 2024 | Dešavanja

U dekanatu Fakulteta, u petak, 02.02.2024. godine je upriličen sastanak predstavnika Mašinskog fakulteta Univerziteta u Zenici i Ustanove za stručno obrazovanje odraslih WMTA iz Banja Luke. Sastanku su prisustvovali v. prof. dr. sc. Ibrahim Plančić, dekan i v.prof.dr. Edin Begović, prodekan za nastavu i studentska pitanja, te gosp. Zoran Vuković, direktor WMTA. Ovom prilikom razgovarano je o mogućnostima saradnje i načinu unaprijeđenja praktičnog rada studenata s ciljem sticanja praktičnih znanja i vještina iz stvarnog poslovnog ukruženja.

Također, ovom prilikom je i dogovorena prezentacija CAD/CAM sofvera Corpus studentima odsjeka “Dizajn i tehnologije u drvopreradi – DTD” što je i bio povod sastanka i osnova inicijative za uspostavljanje saradnje. Inače, softver Corpus omogućava pretvaranje skica namještaja i enterijera u realistične prikaze u vrlo kratkom vremenu. Lako se koristi, pravi precizne nacrte i proračune i unaprijeđuje poslovanje različitih industrija koje su povezane sa drvnom industrijom i dizajnom.

Inicijativa o saradnji je pokrenuta na prijedlog profesorice Jelene Grubor, šefa katedre za grafički dizajn na Akademiji umjetnosti u Banjaluci koja je saradnik na Mašinskom fakultetu u Zenici kojoj se i ovom prilikom zahvaljujemo . Nadamo se da će potencijalno partnerstvo donijeti ne samo obrazovne benefite, već i otvoriti vrata za zajedničke projekte i istraživanja koja će doprinijeti napretku u području dizajna i tehnologije u drvoprerađivačkoj industriji.

Koristimo priliku da se zahvalimo gosp. Zoranu Vukoviću, direktoru WMTA iz Banja Luke na posjeti Fakultetu i iskazanom interesu za dugoročniju saradnju i na drugim poljima.

Arhive

en_USEN
Share This