+387 (0)32 449120 mf@unze.ba

Elmin Mecavica – diplomant

by | maj 10, 2023 | Priče studenata

Tokom studija na Mašinskom fakultetu Univerziteta u Zenici, stekao sam brojna znanja iz oblasti upravljanja kvalitetom i mašinske obrade metala, kako kroz predmete, tako i kroz brojne seminare na kojima sam imao priliku da učestvujem. Upravo ta znanja su mi pomogla u mojoj karijeri. Završio sam odsjek Menadžment proizvodnim tehnologijama.

Odmah po završetku studija sam se zaposlio u kompaniji Metaling d.o.o Jajce, gdje i trenutno radim. U početku sam bio u dimenzionalnoj kontroli, kao pripravnik, a trenutno sam Menadžer za osiguranje kvaliteta, gdje sam zadužen za izradu atestno-tehničke dokumentacije po završetku projekta (atesti materijala, dimenzionalna kontrola, kontrola zavarivanja i AKZ kontrola). Osim toga, zadužen sam za funkcioniranje radionice, u vidu organizacije ljudi, poslova i projekata, od početka izrade do završetka i isporuke na radilište. Također, obavljam funkciju predstavnika rukovodstva za Integrisane Menadžment sisteme (ISO 9001, ISO 14001 i ISO 45001)gdje vodim brigu o usklađenosti kompanije sa zahtjevima ovih standarda.

Na Mašinskom fakultetu sam, osim stručnog znanja, stekao i vještine za traženje rješenja problema. Rekao bih da me fakultet naučio da budem istrajan u traženju rješenja, korak po korak, istraživajući, tražeći savjete od iskusnijih, starijih pa i od kolega, i da je bitan onaj timski rad, koji uveliko pomogne da se dođe do konkretnog rješenja.

Arhive

en_USEN
Share This