+387 (0)32 449120 mf@unze.ba

Univerzitet u Zenici, kao značajan nosilac aktivnosti i društvenih događaja kako u kantonu, tako i u državi, ne samo da je uspješan u organiziranju studentskih takmičenja, nego uspješno organizira i svjetska takmičenja mladih. Univerzitet u Zenici je i ove godine suorganizator takmičenja Svjetske robotske olimpijade (World Robot Olympiad – WRO) za područje Bosne i Hercegovine i to u saradnji sa  EDUTUS Univerzitetom iz Mađarske i NGO Obrazovanje za novo doba- STEAM obrazovanje.

Svjetska robotska olimpijada održava se od 2004. godine s ciljem okupljanja mladih iz cijelog svijeta, a zahvaljujući Univerzitetu u Zenici i mladi iz Bosne i Hercegovine imaju priliku da pokažu svoja znanja i ideje. Kroz ovo takmičenje mladi razvijaju kreativnost, vještine dizajniranja i rješavanja problema putem zahtjevnih obrazovnih natjecanja u izgradnji robota.

Takmičenje će se održati 9. juna 2024. godine u Areni “Husejin Smajlović” u Zenici sa početkom u 8:00 h uz pokroviteljstvo Grada Zenice i Vlade Zeničko-dobojskog kantnona i LEDA voda.

Arhive

en_USEN
Share This