+387 (0)32 449120 mf@mf.unze.ba

Dana 13.07.2016. godine u Dekanatu Mašinskog fakulteta Univerziteta u Zenici je upriličen radni sastanak sa uvaženim profesorom Dr Eddie Custovicem (Beng, MEI, PhD) – La Trobe University – Australia, te mladim kolegom Almedinom Kavazom. Uvaženi profesor Custovic je Chair of IEEE Victorian Section, a mladi kolega Kavaz je predstavnik IEEE za BiH.

Ukratko, IEEE je svjetska najveća profesionalna organizacija u tehnici posvećena napretku tehnologije za potrebe razvoja čovječanstva. IEEE i njeni članovi pospješuju zajednicu na inovativne aspekte za bolje sutra kroz citirane publikacije, konferencije, standarde, profesionalne i edukativne aktivnosti. Postoji više od 420,000 članova u preko 160 zemalja. IEEE publicira trećinu svjetske tehničke literature, itd.

Uvaženi gosti su izrazili želju za saradnjom sa Mašinskim fakultetom Univerziteta u Zenici, kao institucijom, ali i studentima i studenticama našeg i drugih fakulteta u pravcu saradnje u IEEE (Advancing Technology for Humanity) u smislu učešća u predstojećoj Konferenciji studenata, ali i u širem smislu učešća studenata u toku i nakon studiranja u pravcu nauke i očuvanja stalne veze visokoobrazovnih institucija, naučno-istraživačkih centara i kompanijama. Nakon sastanka u dekanatu gosti su obavili i razgovor sa prisutnim studentima i studenticama, te detaljno objasnili pravce i načine saradnje sa mladim studentima i studenticama.

U toku sastanka u dekanatu su utvrđene dalje smjernice za učešće fakulteta i studenata u Konferenciji, koja se planira održati u novembru/decembru 2016. godine u Sarajevu, ali i saradnje fakulteta i studenata prema IEEE.

Iskazana je zahvalnost Dekana prema profesoru Custovicu i kolegi Kavazu u smislu njihovog doprinosa za ponudu saradnje fakultetima i institucijama u BiH.

Arhive

Share This