+387 (0)32 449120 mf@mf.unze.ba

DOČEK STUDENTICA I STUDENATA PRVE GODINE – BRUCOŠA MAŠINSKOG FAKULTETA UNIVERZITETA U ZENICI NA POČETKU AKADEMSKE 2021/22. GODINE

by | okt 12, 2021 | Dešavanja, Obavještenja

Dana 11.10.2021. godine, u sklopu tradicionalnih aktivnosti na početku akademske godine na Univerzitetu u Zenici, na Mašinskom fakultetu Univerziteta u Zenici upriličen je doček studentica i studenata prve godine – brucoša, te na veoma svečan način ozvaničen početak akademske 2021/22. godine. I ove godine, tradicionalna aktivnost obilježavanja početka akademske godine obavljena je u okolnostima poštivanja epidemioloških mjera zaštite od  COVID-19 virusa.

 Na početku akademske godine na Mašinskom fakultetu Univerziteta u Zenici, prisutnim studenticama i studentima prve godine četvorogodišnjeg i trogodišnjeg studija su se prigodnim riječima dobrodošlice i s željom za uspjeh u studiranju obratili: Ministar Ministarstva za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Zeničko-dobojskog kantona – prof. dr. Spahija Kozlić, Rektor Univerziteta u Zenici – prof.dr. Jusuf Duraković, Prorektor za nastavu i studentska pitanja Univerziteta u Zenici – prof.dr. Enes Bikić, Dekan Mašinskog fakulteta Univerziteta u Zenici – v.prof.dr. Fuad Hadžikadunić, Prodekan za nastavu i studentska pitanja v.prof.dr. Ibrahim Plančić, Viša asistentica mr. Amna Bajtarević, Sekretar fakulteta – gosp. Ajla Džaferović, dipl. iur., Referent za studentska pitanja gđa Razija Bašić. Također, menadžment Mašinskog fakulteta Univerziteta u Zenici se, na posebnom uvodnom satu u skladu s rasporedom, obratio i studenticama i studentima trogodišnjeg studija odsjeka Mašinstvo.

 U veoma lijepom razgovoru sa studenticama i studentima brucošima ukazano je na značaj obrazovanja, studiranja, ulozi nauke i doprinosu tehničkih kadrova u razvoju privrede i države, kao i zajedničkoj ulozi nastavnika, saradnika i studenata u ukupnom procesu studiranja. Svakako, date su osnovne informacije o načinu i uslovima studiranja, te su kroz odgovore na pitanja studentica i studenata date osnovne smijernice za razumijevanje i način izvršavanja određenih aktivnosti u nastavnom i drugim procesima.

 Svim studenticama i studentima prve godine – brucošima Univerziteta u Zenici želimo od srca dobro zdravlje i mnogo uspjeha u izvršavanju studentskih obaveza koje su pred njima uz punu podršku zaposlenika Univerziteta u Zenici.

Arhive

KONTAKT

Fakultetska 1, 72000 Zenica

Centrala: +387(32) 449120

Dekanat: +387(32) 449130

Fax: +387(32) 246612

mf@mf.unze.ba

LOKACIJA

MF Zenica

Share This