+387 (0)32 449120 mf@mf.unze.ba

Dan otvorenih vrata Univerziteta u Zenici

by | apr 17, 2017 | Dešavanja

Dana 13.04.2017. godine organizovana je tradicionalna manifestacija “Dan otvorenih vrata Univerziteta u Zenici”. Osnovna ideja i svrha organizovanja ove manifestacije jeste, između ostalog, predstavljanje Univerziteta u Zenici i studijskih programa na Fakultetima, a u cilju pomoći maturantima – budućim studentima u odabiru adekvatnog studija. Tom prilikom su prisutnim gostima – profesorima i studentima srednjih škola prezentirane bitne informacije o Univerzitetu u Zenici, Fakultetima, Studentskom centru i Uniji studenata. Nakon toga, maturanti su imali priliku pogledati promotivne materijale na štandovima pojedinih Fakulteta, Studentskog centra i Unije studenata UNZE, kao i da razgovaraju sa nastavnicima, saradnicima i studentima UNZE.

Štand Mašinskog fakulteta Univerziteta u Zenici je bio značajno posjećen, a domaćini su, također, bili naši vrijedni studenti koji su interesantima prezentirali dodatne informacije o Fakultetu i studijskim programima, te prikazali neke od rezultata aktivnosti kojima se studenti bave u okviru Centra iDEALab i studija uopće.

Nakon toga je izvršena posjeta maturanata i profesora srednjih škola objektima Mašinskog fakulteta Univerziteta u Zenici, sa posebnim akcentom na laboratorije. Od strane značajnog broja posjetitelja izvršen je obilazak Centra iDEALab, kao i Lab. za inž. dizajn – LECAD, Lab. za okolinski monitoring – LOM, Lab. za mjeriteljstvo, Lab. za mehaniku fluida i hidrauliku, Lab. za obradu rezanjem i alatne mašine – LORAM, itd. Također, tradicionalno je upriličen prijem uvaženih profesora/profesorica u dekanatu Fakulteta.

Ljubazno se zahvaljujemo svim profesorima i maturantima srednjih škola na interesovanju i odvojenom vremenu za posjetu našem Fakultetu. Svakako, ukazano je na činjenicu da je Mašinski fakultet otvoren za sve oblike saradnje, od kojih su neki dogovoreni u zajedničkom druženju, a posebno nas raduje činjenica da će se značajan broj maturanata naći u klupama Mašinskog fakulteta na početku 2017./18. akademske godine.

Također, zahvaljujemo se svim direktorima i nastavnicima srednjih škola gdje smo, u okviru višesedmične posjete srednim školama, imali priliku prezentovati nastavne planove i programe, te laboratorijske i druge potencijale Mašinskog fakulteta Univerziteta u Zenici.

Arhive

KONTAKT

Fakultetska 1, 72000 Zenica

Centrala: +387(32) 449120

Dekanat: +387(32) 449130

Fax: +387(32) 246612

mf@mf.unze.ba

LOKACIJA

MF Zenica

Share This