+387 (0)32 449120 mf@mf.unze.ba

Od 14. do 17. marta 2016., u Rektoratu Univerziteta u Novom Sadu je organiziran sastanak u okviru TEMPUS-ovog projekta iDEAlab („Fostering students’ entrepreneurship and open innovation in university-industry collaboration: 544373-TEMPUS-1-2013-1-RS-TEMPUS-JPHES“) za partnere iz zemalja Zapadnog Balkana koji osnivaju nove laboratorije (tzv. iDEAlabove) u sklopu svojih institucija.

Predstavnici Univerziteta u Zenici prisustvovali su ovom susretu u srijedu, 16. marta 2016., i, kao i drugi partneri, predstavili dosadašnje projektne aktivnosti. Ovom prilikom je istaknuto da su na UNZE-u uspostavljena i otvorena tri laboratorija (na Zdravstvenom fakultetu, u Studentskom centru i na Mašinskom fakultetu), te da je četvrti u pripremi. Također je predstavljena uspješna saradnja iDEAlaba na Mašinskom fakultetu s Kantonalnom bolnicom Zenica, kao i nekim drugim poslovnim subjektima.

Predstavnice evropske partnerske institucije WUS Austrija, zadužene za unutrašnju kontrolu, skrenule su pažnju na nekoliko bitnih pitanja, o kojima treba voditi računa, u cilju dobrog upravljanja projektom te kasnije održivosti uspostavljenih jedinica. Tokom susreta su obrađene i teme u vezi s narednim zadacima, a najavljena je i posjeta tima za unutrašnju kontrolu, kao i tima za reviziju.

Posebno iznenađenje za ovih pet novih iDEAlabova na partnerskim zapadnoevropskim univerzitetima priredio je Mašinski fakultet UNZE-a napravivši im po jedan projektni logo od stiropora. Stoga se ovdje želimo naročito zahvaliti mr. sc. Ernadu Bešlagiću na izradi spomenutih logâ, koji će, uz ostale promotivne materijale, doprinijeti jačanju vizuelnog identiteta projekta iDEAlab.

Arhive

Share This