+387 (0)32 449120 mf@mf.unze.ba

CIP I MF UNZE: PREZENTACIJA ALATA ZA DRVOPRERADU

by | jun 6, 2018 | Dešavanja

U sklopu rada na projektu GIZ-RIPEUD – Razvoj inovativnog procesa edukacije i umrežavanja u oblasti drvoprerade u Srednjoj Bosni kao i razvoja  novog studijskog programa  Dizajn i Tehnologije u Drvopreradi (DTD) na MF UNZE, student Mašinskog fakulteta UNZE učesvovali su na Seminaru kompanije WIRUTEX iz Pesara iz Italije.

U Franšiznom centru Vitez gosp. Stefania Barbiero, menadžer prodaje i gosp. Patrizio Pasquini (CoE) predstavili su najsavremenije dijamantske i karbidne alate vrlo različitih geometrijskih formi koje ova kompanija proizvodi za čuvenu tvornicu BIESSE kao i za druge mašine za drvopreradu. Prezentaciji je prisutvovalo i više od 20 predstavnika firmi iz sektora drvoprerade iz srednje Bosne i Hercegovine.

Prof.Petković je predstavio novi studij DTD na MF UNZE te pozvao kompanije iz BiH da budu partneri u razvoju dualnog studijskog programa. Sa gosp. Studenom iz Italije je obavljen razgovor o nastavku aktivnosti na razvoju trening centra u Zenici.

Kako je u planovima kompanije BIESSE razvoj servisne mreže u BIH i region bila je ovo prilika I da student MF UNZE čuju o savremenim trendovima u održavanju I servisiranju CNC mašina te trendovima za edukacije u ovoj važnoj privrednoj djelatnosti. Seminar je uspješno organizovao BH BIESSE Service.

Arhive

KONTAKT

Fakultetska 1, 72000 Zenica

Centrala: +387(32) 449120

Dekanat: +387(32) 449130

Fax: +387(32) 246612

mf@mf.unze.ba

LOKACIJA

MF Zenica

Share This