+387 (0)32 449120 mf@mf.unze.ba

U srijedu, 6. aprila 2016. godine, s početkom u 13:00 sati, na Politehničkom fakultetu u Zenici održat će se seminar ISO 9001:2015 – Sistemi upravljanja kvalitetom. Predavač na seminaru je međunarodni konsultant, prof.dr. Paulo Baptista iz Portugala.

Profesor Baptista je vanredni profesor na Universidade Lusófona do Porto, na odsjeku Inženjerstvo zaštite okoliša, direktor konsultanstke kuće Paulo & Beatriz – Consultores Associados i tehnički auditor za portugalsko certifikacijsko tijelo (APCER).

 Seminar je dio aktivnosti međunarodnog EU Tempus projekta “Unapređenje saradnje sa preduzećima putem jačanja regionalnih potencijala upravljanja kvalitetom u zemljama Zapadnog Balkana”. U projektu učestvuje 15 partnera iz Španije, Portugala, Poljske, Slovačke, Crne Gore, Srbije i Bosne i Hercegovine. Partneri u projektu iz BiH su Politehnički fakultet Univerziteta u Zenici, Univerzitet Istočno Sarajevo i Gradska razvojna agencija Istočno Sarajevo. U projektu učestvuje  i Evropska asocijacija za kvalitet sa sjedištem u Belgiji, Asocijacija za kvalitet i standardizaciju iz Srbije, Visoka tehnička škola Kragujevac i Biznis inovacioni centar  Kragujevac.

Arhive

Share This