+387 (0)32 449120 mf@mf.unze.ba

Posjeta predstavnika kompanije BD CareFusion BH 335 d.o.o. Mašinskom fakultetu Univerziteta u Zenici

by | jul 6, 2017 | Posjete

Dana 05.07.2017. godine upriličena je posjeta predstavnika kompanije BD CareFusion BH 335 d.o.o. Mašinskom fakultetu Univerziteta u Zenici, a u sklopu koje je izvršena prezentacija kompanije, te razgovor sa studentima i prisutnim nastavnim osobljem Fakulteta. Mašinski fakultet je imao čast ugostiti gosp. Beganović Advana – direktora kompanije, gđicu Duraković Larisu – specijalistu za ljudske resurse, gđicu Nerminu Husanović – inžinjera kvaliteta, gosp. Ahmetović Alena – inženjera za sigurnost, kao i gosp. Marić Nikolu (Recruitment Team Lead / Posao.ba)

Prezentacija je organizirana u svrhu predstavljanja ove uspješne kompanije studentima i približavanja načina rada u internacionalnoj kompaniji koja ima svoj proizvodni centar u Bosni i Hercegovini. Naglašeno je da BD tvornica Cazin “CareFusion BH 335 d.o.o.” jeste brzo rastuća proizvodna kompanija, 100% izvozno orjentirana, sa 20 godina iskustva u medicinskoj industriji koja se nedavno pridružila BD-u i potpuno je integrirana u BD sistem poslovanja. Proizvodi vrhunskog kvaliteta i sigurnost su najznačajnija obilježja ove tvornice, te su u skladu sa najvišim svjetskim standardima u oblasti kvaliteta i sigurnosti. U smislu postizanja vrhunskih rezultata i takmičenja s najboljim kompanijama širom svijeta kompanija posvećuje pažnju najboljim talentima u regiji. BD tvornica Cazin trenutno ima više od 400 radnika.

Tokom prezentacije je prikazan poseban naglasak na prilikama za zapošljavanje i stipendiranje koje kompanija BD CareFusion BH 335 d.o.o. pruža talentiranim studentima, a u toku i nakon prezentacije studenti su imali priliku da postave pitanja koja ih zanimaju kroz otvorenu diskusiju sa predstavnicima kompanije. Također, ukazano je na to da, pored prilike za zaposlenje talentiranih studenata, kompanija podržava praksu mladih studenata, te stipendiranje u toku studija. Pored toga, dogovoreno je da će se organizirati i studentska posjeta pogonima kompanije.

Pored ostalog, veoma je interesantno da je kompletna prezentacija od strane predstavnika kompanije, te diskusija sa studentima obavljena na engleskom jeziku iz poštovanja prema prisutnim gostujućim profesorima sa Univerziteta iz Ruminije, koji u okviru ERASMUS+ mobilnosti borave na Mašinskom fakultetu, odnosno Univerzitetu u Zenici. Profesori su iskazali veoma veliko zadovoljstvo prezentacijom kompanije, te ovakvom vrstom saradnje kompanije i fakulteta. I na taj način je dokazano da studenti Mašinskog fakulteta raspolažu i dodatnim vještinama profesionalne konverzacije na engleskom jeziku, kao bitnom karakteristikom budućih savremenih inženjera.

Nakon toga, izvršena je posjeta predstavnika kompanije određenim laboratorijskim kapacitetima Mašinskog fakulteta, kao što su: iDEAlab centar, Laboratorija za mjernu tehniku, Laboratorija za okolinski monitoring, te Laboratorija za obradu rezanjem i alatne mašine. Svakako, preliminarno su sagledane mogućnosti potencijalne saradnje.

Menadžment Mašinskog fakulteta Univerziteta u Zenici se ljubazno zahvaljuje gosp. Beganović Advanu – direktoru kompanije, te njegovim saradnicima, na pokazanom interesovanju za saradnju u širem domenu, a pogotovo na prilici za angažiranje talentiranih studenata našeg fakulteta. Također, zahvaljujemo se studenticama i studentima na kvalitetnom odzivu prezentaciji i aktivnom učešću u razgovoru.

Arhive

KONTAKT

Fakultetska 1, 72000 Zenica

Centrala: +387(32) 449120

Dekanat: +387(32) 449130

Fax: +387(32) 246612

mf@mf.unze.ba

LOKACIJA

MF Zenica

Share This