+387 (0)32 449120 mf@mf.unze.ba

Početak nastave u zimskom semestru akademske 2020/2021. godine

by | okt 9, 2020 | Obavještenja

Obavještavaju se nastavnici, saradnici i studenti I ciklusa studija Mašinskog fakulteta Univerziteta u Zenici da nastava u zimskom semestru akademske 2020/2021. godine za sve godine studija i sve studijske programe počinje u ponedjeljak 12.10.2020. godine prema utvrđenom rasporedu.

Uvodni čas za studente I godine studija će se održati prema rasporedu studenata u tri grupe i slijedećoj satnici:

UVODNI ČAS, ponedjeljak, 12.10.2020. godine:
Grupa studenata

Vrijeme

[sati]

Mjesto: Učesnici:
I 09,00

Čitaonica MF

br. 2103

Predstavnici MONKIS ZDK

Rektor, Prorektori

Dekan, Prodekan

Sekretar

Šefica SS

II 10,00
III 11,00

Studenti pojedinih grupa će organizovano ulaziti i izlaziti iz prostorija Fakulteta uz pratnju zaduženog nastavnog osoblja. Nakon uvodnog časa nastavne aktivnosti prema rasporedu nastave će se odvijati za studente I grupe.

Inače, nastava na I godini će se odvijati kombinovanom metodom: direktno i online. Direktna nastava za 4+1+3 koncept će se odvijati naizmjenično prema rasporedu u tri grupe studenata.To znači da će se:

  • Predavanja u prvoj sedmici nastave direktno izvoditi za I grupu studenata, a za ostale dvije grupe nastavni materijal za tu sedmicu će predmetni nastavnik dostaviti elektronskim putem (Mail ili Google Classroom aplikacija).
  • U drugoj sedmici nastave predavanja će se direktno izvoditi za studente iz druge (II) grupe, a nastavni materijal iz druge sedmice predmetni nastavnik će elektronskim putem (Mail ili Google Classroom aplikacija) dostaviti za I i III grupu studenata.
  • Predavanja u trećoj sedmici direktno slušaju studenti treće (III) grupe, a nastavni materijal iz te sedmice predmetni nastavnik će elektronskim putem (Mail ili Google Classroom aplikacija) dostaviti studentima I i II grupe.
  • Vježbe će se izvoditi direktno za prvu grupu studenta koja u toj sedmici ima vježbe, a za ostale dvije grupe realizacija vježbi će se vršiti online prema rasporedu putem Google Suite platforme (Google Meet aplikacija).
  • Provođenje predavalja i vježbi u narednim sedmicama će se provoditi na isti način ukoliko nakon 31.10.2020. godine poslije procjene epidemiološke situacije ne bude usvojen drugačiji model realizacije nastave.
  • Cjelokupna nastava za 3+2+3 koncepte studija, odnosno studijske programe Mašinstvo, te Dizajn i tehnologije u drvopreradi će se odvijati direktno po rasporedu.

Nastavne aktivnosti na drugoj i višim godinama studija će se realizirati što je više moguće online uz poštivanje rasporeda nastave, a za online realizaciju predavanja i vježbi obavezno je korištenje Google platforme (G Suite for Education) sa Classroom, Google Meet i dr. aplikacijama sa prijavama dl. adresa nastavnog osoblja i studenata. Nastavnici i saradnici mogu periodično zakazivati nastavne aktivnosti u objektima Fakulteta uz obezbjeđivanje prostornih i propisanih epidemioloških mjera.

Tokom boravka na Fakultetu po bilo kojoj nastavnoj aktivnosti nastavno osoblje i studenti su obavezni da se pridržavaju važećih preporuka i propisanih epidemioloških mjera koje posebno uključuju nošenje zaštitnih maski, mjerenje temperature i dezinfekciju na ulazu u Fakultet, zadržavanje propisane fizičke distance i sl.

Svim učesnicima u nastavnom procesu želimo puno uspjeha u zimskom semestru!

 

Raspored nastave:

Arhive

KONTAKT

Fakultetska 1, 72000 Zenica

Centrala: +387(32) 449120

Dekanat: +387(32) 449130

Fax: +387(32) 246612

mf@mf.unze.ba

LOKACIJA

MF Zenica

Share This