+387 (0)32 449120 mf@mf.unze.ba

Naučno-stručna posjeta ODISEE Univerzitetu – Belgija

by | apr 10, 2017 | Posjete

U periodu od 27.03. do 31.03.2017. godine izvršena je naučno-stručna posjeta ODISEE Univerzitetu – Belgija predstavnika Univerziteta u Zenici: Prorektora za međunarodnu saradnju i osig. kvaliteta, Koordinatorice za međuuniverzitetsku i međunarodnu saradnju, ECTS koordinatora UNZE, te predstavnika Medicinskog i Mašinskog fakulteta Univerziteta u Zenici, a u sklopu ERASMUS+ mobility projekta. Određene aktivnosti su također bile u okviru programa International week 2017, a koje su, između ostalog, podrazumijevale i prezentaciju Univerziteta u Zenici, te Medicinskog i Mašinskog fakulteta na međunarodnom nivou, sa aspekta kapaciteta, studijskih programa, laboratorija itd. u cilju međunarodne saradnje Univerziteta i fakulteta, te mobilnosti studenata, profesora i osoblja. Aktivnosti su provedene na: Technology Campus Gent, Campus Brussels-Hermes i Campus Dirk Martens Aalst.

U okviru aktivnosti vezanih za Mašinski fakultet Univerziteta u Zenici je posebna pažnja posvećena posjeti Kampusu Dirk Martens Aalst, gdje borave studenti Elma Šolbić i Asmir Mešinović u okviru ERASMUS+ programa razmjene studenata u cilju izrade diplomskih radova. Također, izvršena je prezentacija Univerziteta u Zenici i Mašinskog fakulteta Univerziteta u Zenici studentima i profesorima Kampusa. U okviru posjete izvršen je obilazak laboratorijskih kapaciteta Kampusa. Uvaženi profesor Peter de Coster, koji je 2016. godine bio gost-predavač na Mašinskom fakultetu Univerziteta u Zenici (uz studente Cyril de Brandt i Kristof Van Heghe) je sa saradnicima bio domaćin ove posjete.

Uvaženim domaćinima: gosp. Anneleen De Ridder, gosp. Lara Van Ginderdeuren, prof. Peter de Coster, te ostalim zaslužnim, se zahvaljujemo na dobroj organizaciji i uspješno provedenim aktivnostima.

Arhive

KONTAKT

Fakultetska 1, 72000 Zenica

Centrala: +387(32) 449120

Dekanat: +387(32) 449130

Fax: +387(32) 246612

mf@mf.unze.ba

LOKACIJA

MF Zenica

Share This