+387 (0)32 449120 mf@mf.unze.ba

ERASMUS DAYS I PROJEKT DUALSCI

by | okt 19, 2020 | Dešavanja

Mašinski fakultet Univerziteta u Zenici koji je učesnik velikog broja Erasmus+ projekata sa više različitih aktivnosti obilježio je ‘Erasmus dane (ERASMUS DAYS)’. Zbog specifičnosti situacije u kojoj se nalazimo prednost je data on-line komunikaciji sa zaposlenima i studentima. Saglasno mjerama zaštite održane su i ex-catedre prezentacija aktivnosti značaja ovog programa za MF UNZE.

 U svim obraćanjima dekana v.prof.dr Fuada Hadžikadunića, zatim šefa tima UNZE na projektu Erasmus+ Dualsci prof.dr Darka Petkovića i članova tima sa MF UNZE, prodekana v.prof.dr Ibrahima Plančića i saradnika v.as.mr. Emira Đulića, naglašen je značaj koji je do sada program Erasmus+ imao za MF UNZE.

 Kroz projekt iz programa KA-2 “Jačanje internacionalizacije na BH univerzitetima” udareni su strateški temelji razvoju internacionalizacije u BH akademskom sektoru. Mašinski fakultet sa svojim osobljem i studentima je bio aktivan učesnik ovog pojekta (2016-2019.). Početkom 2020.godine započeo je novi projekt iz programa Erasmus KA-2 “Jačanje kapaciteta za implementaciju dualnog obrazovanja u BiH” u kojem je Mašinski fakultet uz Medicinski fakultet UNZE vodeći učesnici ispred UNZE (www.dualsci.unze.ba). Ovaj projekt će trajati do 2022.i od njega akademska zajednica i student očekuju jako puno.

 Značajno je pomenuti da je Mašinski fakultet UNZE u prethodnih nekoliko godina imao značajne rezultate u programu mobilnosti studenata i osoblja kroz liniju KA-1 i to sa univerzitetima iz Lleide, Jaen-a, Kölna, Saarbrückea, Kragujevca, Splita i Maribora. Novi program mobilnosti odobreni su sa čuvenim Istanbul Technical University, te jednim od najstarijih italijanskih univerziteta u Urbinu.

 U prvoj nedelji predavanja (12-17.10.) za studente I godine zajedno sa predstavnicima resornog ministarstva u pozdravnim obraćanjima dekana i prodekana predstavljen je i program Erasmus+. Za studente viših godina koji imaju on-line nastavu upriličeno je predstavljanje programa Erasmus+ sa posebnim naglaskom na očekivanja od projekta DUALSCI.

Arhive

KONTAKT

Fakultetska 1, 72000 Zenica

Centrala: +387(32) 449120

Dekanat: +387(32) 449130

Fax: +387(32) 246612

mf@mf.unze.ba

LOKACIJA

MF Zenica

Share This