+387 (0)32 449120 mf@mf.unze.ba

Dana 27.02.2017. godine u dekanatu Mašinskog fakulteta Univerziteta u Zenici je upriličen sastanak sa uvaženom gošćom Dr. Ekaterina Klüh – International Office Coordinator East European Programmes (DAAD, ERASMUS +).

U svojstvu domaćina, sastanku su prisustvovali: predstavnica Univerziteta u Zenici prof. Amra Muslić – Koordinatorica za međuuniverzitetsku i međunarodnu saradnju UNZE, te predstavnici Mašinskog fakulteta Univerziteta u Zenici v.prof.dr. Fuad Hadžikadunić – Dekan Mašinskog fakulteta UNZE i v.prof.dr. Amra Talić-Čikmiš – Prodekanesa za NiSP.

U vrlo ugodnom razgovoru uvažena gošća je prezentirala potencijalne mogućnosti, te je izražena želja za ostvarivanjem kontakta i razmjene informacija u smislu zainteresiranih studenata i nastavnika za oblike razmjene u okviru programa DAAD i ERASMUS +. Jedna od ustanova koja je spremna za saradnju jeste Saarland University (Germany), a radi se o mogućnostima da studenti i nastavnici budu u programu razmjene nekoliko zemalja regiona: Njemačka, Francuska, Belgija, itd.

Na sastanku su uvaženoj gošći prezentovane trenutne aktivnosti i potencijali našeg Fakulteta.

Nakon sastanka, a zbog kratko raspoloživog vremena, izvršen je kratki obilazak iDEALab centra i Laboratorije za mjerenja našeg Fakulteta. Prikaz dijela potencijala i opreme u pomenutim laboratorijama izvršili su v.as.mr.sc. Denis Spahić, te v.as.mr. Dženana Tomašević.

Arhive

Share This