+387 (0)32 449120 mf@mf.unze.ba

Doček studentica i studenata prve godine – brucoša na početku akademske 2018./19. godine

by | okt 2, 2018 | Dešavanja

Dana 01.10.2018. godine na Mašinskom fakultetu Univerziteta u Zenici upriličen je zajednički doček studentica i studenata prve godine – brucoša Mašinskog fakulteta Univerziteta u Zenici i Politehničkog fakulteta Univerziteta u Zenici, te na veoma svečan način ozvaničen početak akademske 2018./19. godine. Prema odgovarajućem protokolu doček brucoša je obavljen i na ostalim fakultetima Univerziteta u Zenici.

Na početku akademske godine, prisutnim od ukupno oko 260 studentica i studenata prve godine – brucoša gore pomenutih fakulteta su se prigodnim riječima dobrodošlice i željom za uspjeh u studiranju obratili: Rektor Univerziteta u Zenici – prof.dr. Damir Kukić, Predsjedavajući Skupštine Zeničko-dobojskog kantona gosp. Jasmin Duvnjak, Dekan Mašinskog fakulteta Univerziteta u Zenici – v.prof.dr. Fuad Hadžikadunić, Dekan Politehničkog fakulteta Univerziteta u Zenici – v.prof.dr. Sabahudin Jašarević, Predsjednik Unije studenata Univerziteta u Zenici – Denis Vejzović.

Također, svečanosti su prisustvovali i Predsjednik Upravnog odbora Univerziteta u Zenici doc.dr. Suvad Isaković, Prorektor za nastavu i studentska pitanja Univerziteta u Zenici prof.dr. Enes Hašić, te Direktor Studentskog centra Univerziteta u Zenici MA Dino Eminović, kao i predstavnici medija.

U umjetničkom dijelu programa upriličena je muzička tačka u izvođenju Hora Univerziteta u Zenici pod dirigentskom pratnjom prof. Karović Milenka.

Također, prije svečane ceremonije i zajedničkog obilježavanja početka akademske 2018/19. godine, upriličen je pojedinačni susret na fakultetima u cilju detaljnijeg razgovora sa studenticama i studentima – brucošima, te podjela indeksa. Studeticama i studentima prve godine – brucošima na Mašinskom fakultetu Univerziteta u Zenici obratili su se: Dekan Mašinskog fakulteta Univerziteta u Zenici – v.prof.dr. Fuad Hadžikadunić, prof. dr. Nađija Haračić, Sekretar Fakulteta – gosp. Ajla Džaferović, dipl. iur., Sara Jerkić, dipl. inž. maš. i student Armin Bošnjak.

Svim studenticama i studentima prve godine – brucošima Univerziteta u Zenici želimo dobro zdravlje i mnogo uspjeha u studentskim obavezama koje su pred njima.

Arhive

KONTAKT

Fakultetska 1, 72000 Zenica

Centrala: +387(32) 449120

Dekanat: +387(32) 449130

Fax: +387(32) 246612

mf@mf.unze.ba

LOKACIJA

MF Zenica

Share This