+387 (0)32 449120 mf@mf.unze.ba

DOČEK STUDENTICA I STUDENATA PRVE GODINE – BRUCOŠA MAŠINSKOG FAKULTETA UNIVERZITETA U ZENICI NA POČETKU AKADEMSKE 2020./21. GODINE

by | okt 13, 2020 | Dešavanja

Dana 12.10.2020. godine, u sklopu tradicionalnih aktivnosti na početku akademske godine na Univerzitetu u Zenici, na Mašinskom fakultetu Univerziteta u Zenici upriličen je doček studentica i studenata prve godine – brucoša, te na veoma svečan način ozvaničen početak akademske 2020./21. godine. Ipak, u odnosu na sve prethodne godine ova tradicionalna aktivnost obilježavanja početka akadenmske godine obavljena je u drugačijim okolnostima, odnosno uz poštivanje epidemioloških mjera zaštite od  COVID-19 virusa, a što je značilo organiziranje dočeka 96 studentica i studenata u 4 grupe.

 Na početku akademske godine na Mašinskom fakultetu Univerziteta u Zenici, prisutnim studenticama i studentima prve godine u određenim grupama su se prigodnim riječima dobrodošlice i s željom za uspjeh u studiranju obratili: Ministar Ministarstva za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Zeničko-dobojskog kantona – prof. dr. Spahija Kozlić, Rektor Univerziteta u Zenici – prof.dr. Damir Kukić, Dekan Mašinskog fakulteta Univerziteta u Zenici – v.prof.dr. Fuad Hadžikadunić, Prodekan za nastavu i studentska pitanja v.prof.dr. Ibrahim Plančić,  v.prof.dr. Amra Talić-Čikmiš, v.as.mr Amna Bajtarević, Sekretar fakulteta – gosp. Ajla Džaferović, dipl. iur., Šefica studentske službe gđa Sanita Plančić.

 U veoma lijepom razgovoru sa studenticama i studentima brucošima u svim grupama ukazano je na značaj obrazovanja, studiranja, ulozi nauke i doprinosu tehničkih kadrova u razvoju privrede i države, kao i zajedničkoj ulozi nastvanika, saradnika i studenata u ukupnom procesu studiranja. Svakako, date su osnovne informacije o načinu i uslovima studiranja, te su kroz odgovore na pitanja studentica i studenata date osnovne smijernice za razumijevanje i način izvršavanja određenih aktivnosti u nastavnom i drugim procesima.

 Svim studenticama i studentima prve godine – brucošima Univerziteta u Zenici želimo od srca dobro zdravlje i mnogo uspjeha u izvršavanju studentskih obaveza koje su pred njima uz punu podršku zaposlenika Univerziteta u Zenici.

Arhive

KONTAKT

Fakultetska 1, 72000 Zenica

Centrala: +387(32) 449120

Dekanat: +387(32) 449130

Fax: +387(32) 246612

mf@mf.unze.ba

LOKACIJA

MF Zenica

Share This